november 2011

Pakke!

Når jeg våknet i dag var det kommet en stor pakke fra Norge! Liker hvordan jeg har våknet opp til pakker de to siste dagene, haha. Uansett, i pakken lå pakkekalenderen min, noen julegaver, melkesjokolade og litt sånt. Tusen takk mamma, mormor og morfar <3 

Har så klart kjent på gavene allerede, hehe, jeg åpnet dem ikke!!  Tror dette blir en desember fylt med mye godteri! :D

Lastet ned instagram til iPhonen min, elsker det!! 

Thanksgivng break

Mandag
Først så var det soccer trening etterfulgt av team dinner siden vi hadde kamp på tirsdag! Vi lagde også "warm up" shirts. Etter team dinneren dro jeg til en "Friendsgiving" altså, thanksgiving med venner. Det var gøøy :) 

Baksiden av min "warm-up" shirt. 

Tirsdag
Tid for sesongens første kamp! Eller det er pre-season da. Tror ikke jeg har spilt så dårlig noen gang, ble kjempe sur på meg selv haha. Og ja, vi tapte 6-0. Men laget vi spilte mot er ett av de beste i south california såå.. Det var kjempevarmt, og jeg ble solbrent................................

Onsdag
Jeg overnattet hos Lindsay, først dro til et pie party etter det dro jeg og Lindsay videre til søsteren hennes. Jeg elsker familien til Lindsay, de er kjempekoslige! :) 

Torsdag
THANKSGIVING! Jeg ble hentet av Katie i 11 tiden og vi startet å lage mat med en gang vi kom hjem - og lagde mat helt til klokken fem da vi spiste. Maten ble kjempegod! Vi spiste tradisjonell thanksgiving mat - kalkun, poteter og grønnsaker og avsluttet med pumpkin pie ! :) 

Fredag
BLACK FRIDAY! Dagen hvor det er masse salg i alle butikker og amerikanerne blir gale! Jeg ble hentet av Lindsay klokken 22.00 (torsdag kveld) fordi vi måtte stå i kø utenfor Target i 2 timer før det åpnet! De slapp oss inn ved midnatt og det var sykt mye mennesker. På Best Buy (Elkjøp lignende) som ligger like ved Target hadde folk campet ute i 2 dager for å få tak i de beste tilbudene (det er begrenset antall). Uansett, etter å ha vært på Target i fire(!!!) timer, kom dro vi hjem til Lindsay, sov i 4 timer, før vi sto opp igjen klokken 7 for å dra på kjøpesenteret. Når vi kom dit var nesten alt det brae utsolgt (kjøpesenteret hadde åpnet klokken 04.00). Etter det dro jeg hjem og sov. Når jeg våknet hadde denne kommet på døren: 

Lykke!!!

Et skjørt jeg kjøpte - forever 21

T-skjorte - forever 21

Noen lurte også på om de kunne se jakken og juletreet (forrige innlegg) 

American Eagle

Juletreet, om det ikke var åpenbart..

HAVE A NICE WEEKEND! :)

Spørsmålsrunde del 1

Hvordan er det i USA?
KJEMPEBRA!! :D 

Kan du engelsk??? :)
Nei... :( 

Hvordan gjør du det med mobil der nede?
Kjøpte et prepaid simkort ($50 i måneden, unlimited texting, calling, web) og bruker foreløbig min gamle sony ericsson mobil, men nå har jeg bestilt iPhone og den kommer om 1-2 uker! 

Anbefaler du andre å dra på utveksling (er litt usikker på om jeg skal dra neste år..) ?
DRA!! No doubt about it, det er en kjempefin mulighet til å oppleve noe nytt. Jeg anbefaler det på det sterkeste. 

Har noen bedt deg ut på date?
Ja

Fikk dere skole-pc her i Norge, og så fall; fikk du ta den med til usa?
Fikk lov til å ta den med ja, men jeg hatet den så tok heller med Macen min. 

Hvor masse fikk du i stipend?
For å være helt ærlig så er jeg ikke helt sikker, men de fleste får mellom 40 og 60.000.

Går du på noen idretter/klubber el, og hva anbefaler du?
Spiller soccer, så anbefaler jo det. Anbefaler også å prøve noe nytt som volleyball (veldig stort her).

Hvem bor du med? (vertssøsken, andre utvek.studenter..?)
Bor med vertsfamilien min som består av Katie og Luken og deres tre barn.

Ønsket du stater, og hvilke ønsket du? fikk du et av ønskene dine, og er du fornøyd?
Ønsket meg til distrikter innenfor en stat. Antelope Valley (LA county), San Fransisco og Chicago. Ja, jeg er fornøyd :)

Vanskelig å få venner?
Ikke egentlig, men man må regne med å ta mye 
initiativ selv.

Hvis du har noen vertssøsken, er du ofte med vennene deres? 
Aldri, siden vertssøsknene mine er 2, 4 og 7 år gamle.

Må du ha det fremmedspråket du hadde i norge (fransk/tysk/spansk/...) for å få året godkjent?
Nei! :D Bare det er jo god nok grunn til å dra, haha.

Er du senior eller junior?
Class of 2012! (senior) 

Hvilke fag må du ha for å få året godkjent fra vgs, og hvilken linje gikk du i norge (studiespess/..)?
Trenger bare en form for matte

Hvis du gikk studie i norge, hvilken 'linje' valgte du i andre klasse (realfag/samf, språk, økonomi) og hvilke fag må du ta for å få dette godkjent?
Samfunnsfag, språk og økonomi. Har fag som matcher de fagene jeg vil ha i Norge (men dette var ikke et krav av min norske skole). Internasjonal Engelsk, S1 matte, Markedsføring og Ledelse, Samfunnsøkonimi (om jeg husker rett)

Har du gym, og er det strenge krav i dette faget? 
Bare freshman og sophomores som må ha gym (9 og 10 klasse). Hvis du stryker i gym.. hahah tror ikke det går.

Vurderte du et annet land enn USA, altså med et annet språk? hva anbefaler du?
Nope, USA var mitt eneste alternativ. Anbefaler ikke noe annet i og med at jeg ikke har vært utvekslingsstudent i andre land, så blir feil om jeg skal ha en menig om hvilke land som er best. Men, USA er et fint land. 

Øvelseskjører du eller skal du ta lappen der?
Nei.

Hva slags matte har du, blir det godkjent som p eller t matte?
Har geometry, skolen min ga meg feil matte og det var for sent å bytte da jeg fant det ut.. Geometry går for 2P mens Algebra 2 (som jeg skulle hatt) går for S1. tabbe.  

 

I det siste


I don't see how you can't hate form outside of the club
You cant even get in
Hehehe, LEGGO!  

På torsdag dro jeg og Lindsay på midnattspremieren til Breaking Dawn, amerikanere er gale. Noen dro til kinoen i lunsjen på skolen, og campet der hele dagen for å få gode plasser. Vi dro ikke før klokken 6, hehe, seks timer før filmen startet. Det var utrolig mye folk der allerede. Her er et ikke sånn at det kun er en visning ved midnatt, her var det 14 visninger som startet mellom 00.00 og 00.14, alle var utsolgt. Og det var kun på kinoen i Palmdale, regner med at det var sånn over hele USA, hvertfall her i California. Men det var verdt det, vi fikk kjempebra plasser og filmen var bra. Fredag gikk jeg rundt på skolen som en zombie siden jeg var så trøtt.

Så på fredag hadde vi vår første play-off game (am.football) jeg skulle egentlig dra, men det var sykt kaldt (les 10 grader) så jeg holdt meg hjemme haha. Men vi vant, 27-0 så vi er videre til 2.runde! 

Denne helgen har jeg bare tatt det helt med ro, jeg og Katie (vmor) dro til Ikea i dag! Vi spiste svenske kjøttboller på restauranten og kjøpte peppekaker (nedtur at de ikke hadde svensk sjokolade der denne gangen). Jeg fikk også kjøpt meg en much needed vinterjakke, elsker den! Samt en bukse jeg kan bruke til fotballen. Har nemmelig kun brukt shorts opp til nå, men nå begynner det å bli en smule kaldt så det blir godt å få en bukse. 

Hele denne uken har vi fri pga. Thanksgiving, men jeg kommer allikevel til å være ganske opptatt. Har trening, team dinner og friendsgiving i morgen og på tirsdag har vi vår første soccer game (pre season)! 

Og ja, vi pyntet juletreet i går.

Jeg tok med Macen min på torsdag, siden vi skulle se på twilight filmer i mens vi satt ute og ventet på å komme inn, mehehe (hadde forøverig også med sovepose og kort.. )

 

Update

Heisann!
Denne uken har jeg vært veldig opptatt så beklager null blogging. Tenkte jeg kunne skrive et kort sammendrag fra alle dagene.

Tirsdag
Vi bestilte cap&gown på skolen, til graduation! 

Onsdag
Fikk pakke i posten av pappa!!
Kinder kalender og melkesjokolade

Torsdag
Soccer meeting, vi fikk utdelt drakter og bagger. Tror det er tidenest STYGGESTE fotball utstyr så sensurerer det fra bloggen, forløbig haha. Jeg er btw nr 8.

Fredag
Fri fra skolen på grunn av Veteranes Day! Var hos en veninne, vi så på film og spiste pizza før vi dro å så på skoleforestillingen "A Midsummer Nights Dream" av Shakespare, hvem ellers.. 

Lørdag
I dag dro jeg til Plaza America med Ingrid! Kjempekoselig å treffe henne igjen! :)

Regner med at jeg får tid til å svare på spørsmålsrunden i morgen ! :) 

 

Spørsmålsrunde!

Da er det min tur til å ha en spørsmålsrunde, dere kan spørre om hva dere vil! :-) 

 

Homecoming dance

California time: 20.14

Kom på at jeg ikke har blogget om homecoming i det hele tatt. For de som ikke vet hva Homecoming er: på fredagen har man en football game, masse mennesker, man kårer Homcoming queen, har parade og så videre. Så på lørdagen har man en skoledans der man kårer Homecoming king. Homecoming dansen er ikke noen big deal her hvor jeg bor, ikke i det hele tatt faktisk. Så det ble ikke tatt så mye bilder, men her er noen: 

Eneste bilde hvor man faktisk ser kjolen minTemaet var the 20's så de hadde hatter, boas osv der man kunne ta bildene, så nei, jeg brukte ikke den rosa boaen hele kvelden.

Alt i alt var det en morsom kveld :-)

Glendale

California time: 23.57

I dag dro vi som er utvekslingsstudenter med Educatius her i Antelope Vallet til Glendale og på shopping! Kjøpesenteret het Glendale galerina og plaza americana, sykt fint der! Skal definitivt tilbake, shopping på kjøpesenteret her i palmdale kan ikke en gang sammenliknes, det er en annen verden haha. Jeg brukte nok litt for mye penger, men alt var ikke til meg, noe skal sendes hjem til Norge!

Jeg er nummer 4 fra høyre (sitter)
Tok bilde fra FB, dermed dårlig kvalitet

Håper alle har en fin søndag! 
Kommer til å oppdatere flere ganger denne uken, skal blandt annet ha en spørsmål runde! :)  


Merry Christmas?

Da jeg gikk inn på wal-mart i dag møtte jeg dette:Merry Christmas?
Litt tidlig for min del, men for all del, jeg elsker julen :)

Vertsmoren min fortalte meg forresten at fra slutten av september til og med påske går det i ett med høytider. Nå som halloween er ferdig begynner de med jul(!) og thanksgiving, når thanksgiving er over kjører de fult på med jul og så kommer valentines day etterfulgt av påsken. Hehe :)  

To innlegg på en dag, ikke værst :-) 


halloween

Denne uken har jeg vært opptatt med tryouts og kjempe mye lekser, så har ikke fått blogget.

Halloween i USA, where do I begin? 
For det første er Halloween kjempe stort her! Husene hadde allerede vært pyntet i en månede og alle butikker er propp fulle av halloween ting. Så kan jo egentlig bare fortelle om forrige helg.. Fredag hadde vi vår siste home football game, kommer til å savne det. Elsket å dra på football kampene! Så, på lørdag skulle jeg egentlig på Universal Studios Horror Night, men når vi skulle bestille billetter var det utsolgt! Så jeg dro heller på et Halloween party med en av de brasilianske utvekslingsstudentene, problemet var bare at jeg ikke hadde noe kostyme, så da måtte jeg være oppfinnsom så jeg var en soccer player, haha. Søndag jobbet jeg med lekser og dro ut og spiste på Outback. De hadde norsk laks der! Og sist men ikke minst, pumpkin carving! 

Så, mandag, halloween. wow. kjempemange hadde kledd seg ut på skolen, jeg skulle egentlig være en football player, men han som skulle ta med drakt til meg hadde glemt det. Stakars, han fikk skikkelig dårlig samvittighet. På kvelden så ble jeg med Fausto og Daniela på trick or treat. Haha, første gang på 7 år eller noe, men man får mye bedre godteri her, og alt er organisert mye bedre. Noen hus er pyntet helt sykt! 

Jaque (Brasil) og meg (vet ikke hvorfor bilde blir så sykt stort!! :s)

Mitt originaaaale "kostyme"
Pumpkin!

Art læreren min !

Alt i alt var Halloween i USA en sykt bra opplevelse! :-) 

hits