august 2011

Hiking

California time: 9.48

I helgen var det sinnsykt varmt, så vi dro til et sted det skulle være kjøligere for å gå på tur, lang historie kort: det var ikke så veldig kjølig kan man si, 40 grader og null skygge - it was HOT! Vi gikk til en liten foss/elv (water fall), og det var en veldig fin tur, ikke for lang. Når vi kom tilbake til bilen bestemte vi oss for å kjøre til en strand, som ligger nord for LA. Utrolig store temperatur forkjeller, det var nesten kaldt der.. 

Firfisle! Jeg var den enste som syns det var gøy å se den..

Amerikanere:

- I don´t want to offend anyone, but have you ever seen a black person before?
- Do you have asians in Norway?
- Do you speak Norwaysh?
Den beste: 
- Why are you blond? Isn't Norway like in South America? Norway is in Europe.. "yeah, Isn't Europe a country in South America?"  

Noen amerikanere er smarte da, det er litt flaut at han som sitter ved siden av meg i Economics classen min kan plassere alle landene i Europa, og jeg klarte bare1/3 av dem.. 

The Fair

I dag dro jeg og flere av de andre utvekslingsstudentene i området til "the fair" det er litt vanskelig å forklare hva det er, men det er en blanding av byfest, tusenfryd, show, bondegård og mat. Enjoy :-) 

 

Soccer!

Hadde min første fotball trening i dag, trodde jeg skulle dø, hahaha. Ikke nok med at det er dobbelt så varmt som i Norge, men jeg har ikke trent på 2 måneder heller. Uansett, det gikk greit, ut i fra det jeg så i dag holder de ca likt nivå som i Norge.

 


I helgen ble forresten to av de brasilianske utvekslinssudentene arrestert, siden de prøvde å betale med falske penger (de visste ikke at de var falske da), men det var morsomt, haha :) 

High School

Tenkte jeg skulle fortelle litt om skolen. Skolen starter klokken 7.30 og vi har 6 periods om dagen hvor hver av dem varer 54 minutter. 

Timeplanen min:

1 - Geometry/Trigonomentry

2 - Art 1

Break

3 - Economics of Business

Lunsh

4 - Psychology 1

5 - English 12 British litterature

6 - Civics 

Vi slutter på skolen klokken 14.27. Man har 6 minutter på å komme seg fra den ene til den andre timen, og den tiden trenger man siden campusen er stor og det er utrolig mange elever. Så det er ikke sånn som i Norge, der læreren kommer til klasserommet, her har alle lærerne sine egne klasserom med personlige preg.

Annen hver dag må vi reise oss opp, snu oss mot det amerikanske flagget å si "The pledge of Alegiance," jeg sier den ikke, jeg bare står der. For det første så kan jeg den ikke, og for det andre så er det rart å holde hånda på hjertet å si det..

Lunshen er delt opp i to, A og B lunsh. Jeg har A, skulle ønske jeg hadde B siden jeg kjenner flere som har den lunshen. Vi har lunsh i 45 minutter (tror jeg), jeg spiser lunsh med forskjellige mennesker nesten hver dag, men jeg har også spist en del med den Brasilianske utvekslingsstudenten som går på samme skole som meg. 

Jeg har egentlig ikke så mye lekser, unntatt i matte der har jeg ca 30 oppgaver hver dag + 2 prøver i uken!! Siden vi skal gjennom 2 pensum på 1 år så blir det sånn. Vurderer å bytte, siden det går veldig fort så jeg får ikke med meg så mye.. 

En ting som er veldig forskjellig fra i Norge, er at her får vi karakterer på absolutt alt vi gjør. Leksene, notatene, hvor ofte vi er i timen, hva vi gjør i timen and so on. Veldig stressende, siden man mister mye credits om man for eksempel ikke har gjort leksene. 

 

Tror det var det meste, om det er noe dere lurer på er det bare å spørre (helst i kommentar feltet) :-)

 

Unexpected

California time: 20.38

I går skjedde det noe rart... Under middagen fikk jeg plutselig vite at vi skulle i et bryllup! Og at vi skulle dra om 45 minutter, say whaaat?! Det var bryllupet til noen som går i samme kirke som vertsfamilien min. Det var veldig annerledes enn det jeg forestiller meg at bryllup er, men det er jo forskjellig fra person til person hvordan man velger å ha bryllupet sitt. De serverte heller ingen form for alkohol der, i og med at mormonere ikke drikker alkohol. Det er faktisk det første bryllupet jeg har vært i, i hele mitt liv. og jeg skal på to til, et i Las Vegas og et i Arizona (mest sannsynlig) :-)

I dag har jeg vært å kjøpt inn fotballklær, og andre klær,i og med at jeg skal starte å spille fotball på et lokalt lag på tirsdag. 

All set!

Forever 21

Forever 21

Forever 21


Forever 21

American Eagle

- Tror jeg skal skrive et innelgg om skolen, noen som er interesserte? Også, vil dere at jeg skal fortsette å legge ut innkjøp?

Stay Tuned, jeg skal bli flinkere til å blogge! 

 

Flowers

California time: 20:16

I dag sto jeg opp, wait for it, klokken 3.30! Vertsmoren min lurte på om jeg ville bli med til blomstermarkedet (fra filmen Valentines Day) i Los Angeles, siden hun skulle fikse blomster til et bryllup. Jeg har bestemt meg for å prøve nye ting her nede, så jeg ble med! Jeg gikk glipp av den første timen min på skolen, men det går fint. På den andre siden så har jeg vært ganske så trøtt i hele dag... Jeg kommer også, mest sannsynlig, til å bli med på et fotball lag her nede før fotball sesongen til skolen starter, så første trening er på tirsdag :) 

Det har forresten vært veldig varmt de siste dagene, 40 grader i luften, så det er stekende i solen. Me Gusta.

Can you see it? :Helg!

Califorinia time: 09.44

Åw em geee, I'm getting americanized! I går spiste vi Donuts til frokost

Det er utrolig deilig med helg etter en uke hvor jeg har stått opp 5.30 hver dag og vært på skolen til klokken 6 om kvelden. I går var vi på en BBQ før vi dro for å se på danseoppvisningen til McKenna (eldste av barna), hun var veldig flink. Fikk også skypet litt med venner og familie i går, godt å se dere :-)

Ellers har jeg det veldig bra her nede, er veldig fornøyd med familien! Det er forresten veldig fint vær også, har ikke sett en sky på de to ukene jeg har vært i Palmdale, og det er kjempevarmt!

Også kjøpte vi cup cakes!

Bare for å misunne deg, IngridHar jeg fortalt at jeg bor midt i ørkenen? Helt serriøst.Første skoledag

California time: 20:18

I går (tirsdag) hadde jeg min første skole dag på Highland, jeg var egentlig ikke så veldig nervøs, men det var skummelt nok. Det første jeg gjorde var å gå for å hente timeplanen min (kan skrive mer om den i et senere innlegg). Så fikk jeg og en annen ny jente en omvisning på skolen, der vi blant annet fikk vite at vi begge hadde "dresscode," altså, at vi egentlig ikke hadde har lov til å ha det på oss. Etter omvisningen gikk jeg til min første time, som var matte, og jeg føler meg lost, det er ikke det at jeg ikke skjønner hva jeg skal gjøre, men det er mange rare ord. 

I lunshen så måtte jeg gå til idretts kontoret for å få papirer jeg skulle fylle ut så jeg kan spille sport her borte, og så møtte jeg Mirella (utvekslingsstudent fra Brazil) og noen andre så jeg slapp å spise lunsh alene, yey :) 

Etter skolen så hadde jeg volleyball tryout, jeg har funnet ut at jeg suger i volleyball i forhold til de som er her så jeg tviler på at jeg kommer med på noe lag, volleyball er stort her borte!

Jeg kommer hjem fra volleyballen ca 1745, så da er det tid for middag, lekser (jaaa, jeg har mye lekser og jeg har en matteprøve på fredag!!) og så går jeg stort sett å legger meg. Blir sinnsykt fort trøtt her borte!

Veldig mye opppramsing i dette innlegget, skal bli flinkere! Beklager også at det ikke blir noe bilde denne gangen, har rett og slett ikke tatt noen. 

Lately

California time: 09.56

De siste dagene har jeg vært på en BBQ med alle de andre utvekslingsstudentene i området, så det var hyggelig å bli kjent med dem, møtte også en som skal begynne på skolen min! I går var jeg i kirken, veldig annerledes enn i Norge. På kvelden dro jeg, Alissa, Peik og to brasilianere til en park for å spille/se på baseball, reglene var forvirrende, hehe. Men det gikk greit, hyggelig å finne på noe med folk.

I dag skulle jeg egentlig ha startet på skolen, men på grunn av at helsesøsteren på skolen ikke kom hjem fra ferie før i dag, så får jeg av en eller annen grunn ikke starte før  i morgen. 

Uansett så skal jeg på volleyball tryouts i dag, wish me good luck!  Jeg har aldri spilt det før så det kan bli interessant :-) I tillegg er visst girls volleyball en av de vanskeligste sportene å komme inn på her borte, så jeg forventer ikke så mye.The baseball field

Alissa

Valencia

California time: 07.39

Vi dro ikke til LA alikevel, men vi dro til en annen by som heter Valencia! Det var utrolig fint der, jeg glemte selvfølgelig å ta bilder, hehee. Hvertfall, vi dro og spiste på en italiensk restaurant, så dro vi videre til et kjøpesenter. Tror kanskje det er det fineste kjøpesenteret jeg har vært på, det var på en måte innvendig og utvendig (jeg tar bilde neste gang jeg er der). Egentlig så skulle jeg kjøpe klær jeg kan bruke på skolen og mobil, men jeg endte opp med å bare kjøpe joggesko. jæjæ who cares.

elsker dem, utrolig gode å ha på seg! 


Off to L.A.

California time: 09:03 

Nå skal vi snart inn til Los Angeles for å shoppe! Hehe, interesant å blogge om..?

Top of the Rock (New York)


Kirken

California time: 08:34 (jaa jeg våkner tidlig, jetlag..)

I går kveld var jeg i kirken her borte for første gang. Først var det en som snakket litt, så ble vi delt inn i grupper etter alder og kjønn (tror jeg). Jeg fikk møte flere som går på Highland og som har gått der før, alle sammen var veldig hyggelige. På onsdager er det ikke gudstjeneste og sånne ting, man kommer bare sammen for å snakke/gjøre ting sammen. Så vi lagde en bok, som vi kunne ha med på skolen/ skrive ting i/ bruke som dagbok, egentlig hva vi ville. 

webcam bilde 

Ja, og her borte bruker jeg bare Anne (Ann), fordi jeg synes Anne-Marte høres rart ut på engelsk, og det er komplisert. :-) Nå skal jeg snart dra til skolen for å registrere meg og velge fag, så skal jeg til legen så jeg kan spille fotball her borte! 

My new home

California time: 13:08

Dette har vært min første hele dag hos vertsfamilien. De er veldig snille og hyggelige! Vi har egentlig ikke gjort så mye, var på skolen for å bekrefte at jeg har tatt alle vaksinene jeg trengte, også har vi vært å handlet mat, hehe.

Fikk et tips fra om å legge ut bilder av rommet mitt, badet, og nabolaget så tenkte å gjøre det nå :-)

Rommet mitt


Nabolaget


Huset
Bilder fra New York City

Her kommer bildene jeg egntlig skulle ha postet i det forige innlegget 

Rommet vårt

 

St. St. Patrick´s Cathedral

Times Square

Rockefeller Center

Top of the Rock

Utsikt

 

Central Park

Little Italy

Statue of LibertyNå har jeg ankommet vertsfamilien, de er veldig hyggelige! :)

New York!

New York time: 21.48

 

Nå har jeg vært i New York siden 29.juli og det er helt fantastisk her! Elsker det! Når vi landet på fredag fikk vi tildelt rom, og jeg er på rom med Trine og Kaisa, kjempe koslige jenter :-) 

Vi har hatt guide begge dagene, så vi har sett det meste i Manhatten og Brooklyn. På lørdag var vi følgene steder: Lincon Center, Central Park, Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick´s Cathedral, Times Square, Soho, Little Italt & China Town. På søndag var vi der hvor World Trade Center var, Wall street, Brooklyn Bridge og shopping i Soho!

Internettet her på hotellet er ekstremt dårlig, så jeg legger ut bilder fra NY når jeg kommer til vertsfamilien, GLED DERE!

 

Nå er jeg kjempetrøtt, selvom klokken enda ikke er 10.. Jet lag. Planen for i morgen er å stå opp klokken 1.30 AM for å dra til flyplassen, tidlig! 

hits