Blogg

Today my life begins

Har det kjempebra for tiden, etter spring break har alt vært så og si perfekt. California er drømmen for mange utvekslingsstudenter og det skuffer absolutt ikke. Vet egentlig ikke hva jeg skal skrive om. Har helt glemt å blogge om prom og senior ditch day. jaja YOLO. kødda. Men de felste av dere som leser denne bloggen min er vel venn med meg på facebook så dere får jo sett bilder osv. 

Har også twitter og instagram: @annetheforeign på begge

I will break these chains that bind me, happiness will find me
Leave the past behind me, today my life begins
A whole new world is waiting it's mine for the takin
I know I can make it, today my life begins Palmdale come back to me

My town. For realzz. Ratchet. 

 

 

There comes a time...

Hei sann! Jeg forbedrer meg, bare en uke siden sist. hehe. Forresten, følg meg på twitter @annetheforeign :-) 

Det er egentlig ikke noe å blogge om, jeg har skrevet om alt jeg gjør før så det er vanskelig å komme opp med noe nytt og interessant å skrive om. Jeg husker ikke engang hva jeg gjorde forrige uke, tror det var mye skole. Men jeg kan jo skrive om en vanlig dag - som dagen i dag var. 

Dagen starter klokken 5.30, jeg må stå opp og dusje, fikse meg, spise, pakke lunsh før jeg går ut døren klokken 6.45. Da går jeg ca 30-50 meter over til kirken hvor Lindsay venter på meg (siden hun har kirke hver eneste morgen) så kjører vi til skolen. Enten så sitter vi i bilen til first period starter eller så går vi til Ms.G sitt klaserom. Første time er matte, liker læreren, og folkene, så det er en helt grei start på dagen. Second period er Art 1, jævlig kjedelig time, gjør så og si bare kjedelige ting der, men jeg får hvertfall gjort litt lekser så da slipper jeg å ha så mye når jeg kommer hjem. Så har vi break i 10 minutter før third period starter. Da har jeg economics of business, kjempe kjedelig - men nyttig. Liker heller ikke de jeg sitter med så det er litt kipt. Enten så går jeg og setter meg med noen andre, eller så gjør jeg leker også i denne timen. Så forth period er ASB, som er nesten som elevråd. Bortsett fra at man har det hver eneste dag, lager posters osv. Jeg er kjempe glad for at jeg valgte å ta den klassen! Etter det er det lunsh, da drar vi enten ut fra skolen eller så sitter vi i "the commens" som er kafeteriaen, på en måte. Jeg sitter på et bord som er midt i og det er kjempe mange som sitter der. Vi slår sammen to bord så går folk fra og til. Skjer nesten alltid noe morsomt. Her om dagen var det en jente som kastet en boks med rømmedressing som åpnet seg nedover bordet, trodde jeg skulle dø, folk blir jo ganske lett sure her, hvertfall når de får ranch på seg... Etter lunsh er det engelsk, british literature, weeyhey, dødskjedelig stoff men læreren er FANTASTISK så jeg overlever. Deretter i sixth har jeg psychology som er litt opp og ned. Læreren er skikkelig spesiell, så det er morsomt. "eww, sit your mug down"  Elev: "are we writing this down?" Lærer "no.. no you are writing this down"  "what have you been smoking? are you on crack?" Så er dagen slutt, enten så må jeg bli igjen og drive med asb eller sådrar jeg hjem/ut men venner. 

Taadaa! Det er altså dagen min! 
Bilde fra i dag når vi dro for å spise lunsh.
Meg-Yuling-Lindsay 

 

Fant forresten dette på ueksingstudent gruppen på fb, så hvis det er noen som lurer på hvordan det føles (fra tid til annen - jeg har det kjempebra) etter å ha vært her i litt over 8 måneder: 

There comes a time when you have seen enough, you know enough, and you have had enough. There comes a time when you get tired of everything, nothing is fun anymore, and even your good friends can't cheer you up. There comes a time when the voice of the people you have not seen in months makes the biggest smile on your face, but when you realize they are not there, your smile fades. There comes a time when talking to these people are your only comfort, and when they are asleep, and you are awake, you feel trapped in time. There comes a time when you want time to speed up, graduation to be over, and sitting on the plane heading back home. There comes a time when you are glad you chose to be an exchange student, but you have been through enough, and the thought of seeing your family again makes you happier than ever. 
- Jonas Hellevang 

Nå skal jeg se på Gossip Girl xoxo 

Jævlig dårlig blogger

Hei hei, hvis noen i det hele tatt fortstatt stikker innom bloggen min. Hehe. 

Den siste måneden har vært kjempebra, jeg koser meg her i California! Er vel egentlig ikke noe super spesielt som har skjedd, men jeg er veldig godt inne i det amerikanske live nå, og det begynner å gå opp for meg at jeg faktisk skal hjem om 62 dager!! Veldig blandet følelse, på en side er jeg veldig klar for å kommer hjem til Norge, møte igjen familie og venner. Ikke minst spise norsk mat, hehe. Men på den andre siden kommer det ti å bli kjempe tøft å reise fra Palmdale. Alle vennene jeg har fått her som virkelig gjør året mitt uforglemmelig. Den verste følelsen er vel at jeg ikke vet når jeg kommer til å se dem igjen når jeg dra her i fra. Når jeg dro fra Norge visste jeg jo at jeg kom hjem om 10 måneder, men jeg vet jo ikke når jeg kommer tilbake hit. Oh well, skal ikke begynne å tenke for mye på det heller. 
Liten oppsummering om hva jeg har gjort er at jeg ble 18 år, vi hadde vårt Senior Pep Rally, Spring break - hvor jeg tilbrakte mesteparten av tiden i Santa Monica (Los Angeles), spist på buffalo wild wings (syktsyktsykt godt lol), funnet ut at jeg har blitt amerikansk og skriver "lol" alt for mye - kleint, kjøpt prom dress, funnet ut at jeg har alt for mye klær her nede og jeg har ingen aning om hvordan jeg skal få alt med hjem, fått beskjed om at pappa kommer til Graduation! Og fått pakke med masse påskegodt fra Norge! :) 

Nerd day:


Santa Monica


ShootingHawaii

For en uke siden kom jeg hjem fra Hawaii! Hvis dere noen gang har mulighet til å dra, spesielt fremtidige utvekslingsstudenter, DRA! Det var en av de beste ukene jeg har hatt her i USA, det var rett og slett kjempebra! Vi var 100 som dro, og 53 av oss var Norske! haha, score! Jeg bodde på rom med venninen min Pernille som jeg har kjent siden barneskolen. Elise som jeg møtte på soft landing campen i NY og Kamilla som er hennes venninne. 

Hvis noen lurer på hvilket selskap de burde velge å dra med til Hawaii hadde jeg valgt BeloUSA, igjen. lederne/Guidene våres var kjempebrae, de var unge og alle hadde vært utvekslingsstudenter før så de skjønte oss. 

Noe av det vi gjorde var Surfe (kunne ikke pga kneet mitt..), Snorkle, Gå opp til en vulkan (kunne ikke pga kneet..), stranda, shoppet, pearl harbor, dro til mange kjente strender, north shore. Vi hadde et ganske tett program, men det var veldig bra. Kjedet oss ikke et sekund. Det var noe som skjedde fra vi ankom til vi dro. 

Pernille, Elise, Kamilla, meg

USS Memorial Arizona

Pernille, MegHulahula show

Japaneese pose. Rommet <3En uke vi ikke glemmer :)

Skada

I går startet dagen som vanlig med skole. I midten av 5th period måtte jeg dra fordi jeg skulle spille en fotball kamp. Vi ankommer skolen, varmer opp og kampen starter. Etter 1 minutt, under deres første angrep hopper jeg opp for å heade ballen. Når jeg lander, lander jeg med kroppen en vei og kneet den andre. Jeg hører at det knaser, eller no, i kneet mitt og faller på bakken. Det gjorde kjempevondt men jeg kommer meg av banen, og får is til å ha på kneet. Når kampen er over (vi tapte forresten) dro jeg til legevakten (som btw er like treig som i norge).

Når vi kom til legevakten klarte jeg ikke å gå på benet mitt så jeg måtte bli rullet i rullestol. Mens vi venter på venterommet viser de et game-show på tv hvor de spør om "in what scandinavin capital can you find the kontiki museeum and vikingship museeum"  mehehe OSLO! Var til og med en som kunne svaret så jeg ble imponert. 

Så etter 3 timer venting får jeg endelig kommet inn til x-ray. Så ble jeg tatt inn på et annet rom hvor jeg fikk krykker og en "brace" til å ha over kneet mitt. Og de sa at kneet mitt var "badly sprained" som vil si noe mellom kraftig forstuet og brist.

Jeg må bruke krykker i 2 uker og jeg skal til hawaii om en uke, yay. Dro heller ikke på skolen på fredag siden jeg klarte ikke å røre beinet mitt i det hele tatt. Så nå har jeg masse make-up work siden jeg har mistet to hele skoledager (siden jeg var på Dr. Phil show på onsdag, satt på første rad, se etter meg på tv!) + 4 skoletimer. 

klageklageklage.
Men det gjør faktisk dødsvondt, har aldri hatt en skade før, så det skjer så klart i USA i den siste kampen vår. jaja. life goes on.  

Alle legene jeg møtte var forresten kjempesnille, han ene fortale meg en blonde joke: Why are all blonde jokes one-liners? So men can understand them" haha, true story. 

æææææ, klarer ikke å rotere det hah


Vet ikke om dere ser det, men det venstre kneet mitt er ca dobbelt så stort som det høyre. 


Bonus:

Urbandictionary:

Norwegians own everyone else. Norwegians do everything better. Norwegians are the Chosen Ones.

Norwegians are smart.

Norwegians > You.

Q&A

Anonym: Men en ting jeg lurer på, underorganisasjonen din i USA, tilbyr de utvekslingsstudenter noen felles reiser i skole ferien? F. eks tur til Hawaii eller Las Vegas eller noe? I såfall, vet du om alle stedene og skal du dra på noen av dem?
- Organisasjonen min tilbyr ikke det, nei. Men det er en organisasjon (belousa) som har reiser for utvekslingsstudenter. Det er ikke sikkert alle reisene er i skole ferien, min er ikke det (til hawaii). Vet at man kan oppleve østkysten, vestkysten, new york, los angeles og hawaii om man har lyst.  


Karoline: Hva mente du med at du valgte to forskjellige plasser i CA? Går det kun ann med explorius eller går det med de andre organisasjonene og? :)
- Det går kun ann med underorganisasjonen min, Educatius International, som om jeg ikke tar helt feil, kun samarbeider med Explorius i Norge. Og du må velge "select high school" programmet.  

 

Helene: Hei :) jeg liker bloggen din veldig, godt. jeg bare lurte på om du kjøpte Iphone i USA, eller i Norge. i så fall hvordan "bruker" du telefonen når du er i utlandet, med tanke på abonement o.l.? jeg har ikke smart telefon enda, men har tengt å kjøpe det, burde jeg vente til jeg kommer til USA( skal på utveksling 12/13)
- Jeg kjøpte iPhonen min i USA uten kontrakt, så nå betaler jeg $25 i måneden uten kontrakt for unlimited talk&text. Det er vanskelig å si egentlig. Telefonen jeg hadde i norge var "friløst" fra kontrakten så det var ikke noe problem for meg å bruke den til iPhonen kom ut.  

 

Ingrid Marie: Jeg skal på utveksling til USA til høsten og jeg reiser med Explorius. Alt av papirer ol. er ferdig og jeg venter omtrent bare på å få beskjed om vertsfamilie, men jeg lurte på om du kunne fortelle litt om hvordan du har oppfattet Explorius som organisasjon? Både positivt og negativt! :)
- Jeg har oppfattet explorius som en serriøs og hjelpsom organisasjon. De er alltid raske på å svare på mail o.l. Personlig så har jeg ikke opplevd noe negatvt med dem .  

 

Kristine: Har fulgt bloggen din en god stund nå, mye fordi jeg skal på utveksling til USA etter sommeren og jeg reiser med explorious-educatius, får derfor masse bra og nyttige tips! men lurte på en ting, hadde du noe stedsvalg? eller valgte du speiselt å komme til California, eller bare område? Kjempefint med svar=)
- Jeg valgte Antelope Valley, CA :) 

 

Lykke til, til dere som skal på utveksling til sommeren! Dere kommer ikke til å angre, det er en kjempebra opplevelse :) 
Teksten ble veldig liten, skjønner ikke hvorfor..  

 

The year of the Dragon

På lørdag dro vi inn til LA for å se den kinesiske nyttårs parden. Det var kjempevarmt, heha. Paraden var forøverig ganske kjedelig å se på. Bilder: Lille Mexico:

Har prøvd å sove i 3 timer nå uten suksess..  Jeg bruker å være dødstrøtt klokken ni, hah. Kommer til å sove gjennom skoledagen i morgen :) 

Satisfied

Leste igjennom gamle innlegg fra før jeg sto i sta da jeg kom over dette innlegget.
"Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i vertslandet ditt.
Hawaii, New York, Las Vegas, Road Trip"
Dette er altså fire steder/ting jeg hadde lyst til å gjøre før jeg dro på utveksling, nå sitter jeg her og jeg skal til Hawaii om 20 dager. J
eg var i New York i august:

Las Vegas i september: 

Hvis en 7 timer lang biltur til Arizona telles som road trip (noe det gjør etter min mening):

Jeg har faktisk gjort alt jeg ville. Jeg er veldig glad for alt jeg får oppleve her, I'm living a dream.


Svar på et par spørsmål

Det har kommet inn en del spørsmål så jeg tenkte å svare dere! :)

 

Karen

ÅÅÅ så fantasisk gøy. men du, om hun tanta de har vært med på norske hollywood fruer? hvis ikke så ligna hun SYKT. :b
sv: ja, hun var med på "Ja, vi elsker Hollywood" :)

 

Karoline

Du er utrolig heldig! hvilket selskap reiste du med?
sv: Tusen takk! Jeg reiser med Explorius-Educatius

Hvordan er high school? har dere mye prøver, lekser og hvor mye?
sv: Har bare lekser i Engelsk og matte, til gjengjeld er det en del, spesielt i Engelsk. I tillegg til at jeg må ta US History og Health online så det blir ekstra mye.

hvordan holder du deg i aktvitet?
sv: Jeg spiller fotball! 

Driver de med cheerleading på skolen din?
sv: Ja, det og am.football er man vel egentlig garantert at de har på alle High school's

Hvilken klasse går du i?
sv: Man har ingen fast klasse, og alle har forskjellig timeplan. Jeg er Senior (12.klasse/2.klasse i Norge)

Er det ikke kjempe vanskelig og snakke engelsk? får du etterhvert flytende engelsk?
sv: Ikke i det hele tatt! :) Og ja, jeg blir flinkere og flinkere.

Er det sant at folk i USA er lavere enn folk i Norge haha
sv: haha, kommer vel an på hvor du bor, her hvor jeg bor er det veldig mange Sør-Amerikanere så de er en del lavere enn Nordmenn.

Er det vanskelig og få gode karakterer?
sv: Nei, hvis du gjør leksene dine er prøvene 'a piece of cake' og de er så og si alltid multiple choice.

Er det dårlig miljø der, med folk som mobber (sånn du ser på filmer)?
sv: er en del drama, men det er fordi folk vil 'opp og frem' i motsetning til i Norge der janteloven sitter i oss.. Er så klar også folk som ikke kommer over ends..

kristine

Har fulgt bloggen din en god stund nå, mye fordi jeg skal på utveksling til USA etter sommeren og jeg reiser med explorious-educatius, får derfor masse bra og nyttige tips! men lurte på en ting, hadde du noe stedsvalg? eller valgte du speiselt å komme til California, eller bare område? Kjempefint med svar=)
sv: Ja, jeg hadde 3 valg. Hadde California rangert på de to første plassene (to forskjellige plasser i CA)  

Håper svarene kommer til nytte, bare å sende inn spørsmål i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på! 

 

Siden sist

Har desverre bare iphone bilder, men det går vel bra? Nå er det en stund siden jeg har oppdatert, men det er fordi jeg har vært ganske opptatt, så jeg tenkte jeg bare skulle gå igjennom det jeg har gjort i det siste (les: det jeg har bilde av) 

Det har vært en del fotball, har fotball hver dag etter skolen og på tirsdager og torsdager spiller vi kamper..
Highland 2-1 Eastside HS
AV 0-8 Highland
Highland 1-1 Lancaster (vi burde ha vunnet, vi bommet på en straffe og ga en straffe til dem hvor de scorte..)
Highland 3-0 Palmdale 
Vi er Highland, hvis dere lurte! Neste uke har vi de to tøffeste kampene våres.. 

Så har jeg sett på wrestling, haha, skolen vår er visstnok den beste westling skolen i området! 

Dro på et Bonfire med LindsayLaget dødsgode cookies

Gjort masse Engelsk lekser..

Anti bullying week på skolen, bilde fra i går 'silence day' vi lagde genserene! 

og det er 30 dager til jeg skal til Hawaii med bestevennen min!! 

Og jeg har knust skjermen på min 2 måneder gamle iPhone... karma is a bitch. 

Nå er det deilig med fredag! I dag skal jeg på basketball game og kanskje til LA
Cheers to the freakin' weekend 

back2school

Siste feriedag og som vanlig på søndager er jeg stuck med alt for mye lekser. Noe som er en smule kipt i og med at jeg har andre ting jeg mye heller skulle gjort, som å ta meg en tur til frisøren hvor jeg ikke har vært på seks måneder. Kanskje det blir hjemmestriping, noe jeg har angst for selv om alt er bedre enn sånn håret mitt er nå. Det at alt er åpent på søndager er noe jeg elsker ved USA!

Denne uken var det veldig mye fotball, to treninger og 3 kamper. Vi spilte først mot Pete Knight HS og tapte sånn ca 8-0, pinlig. Så på torsdag spilte vi mot Little Rock HS og vant 1-0, gjett hvem som scorte?! :) også spilte vi mot Canyon på fredag og tapte igjen. Den skolen er veldig bra i sport generelt og det var ikke en league game, så det var ikke så farlig. 

I går dro jeg med noen venner å så New Years Eve på kino, bra film :) :) 

Forresten så freaker alle ut over en vaksine her borte, eller hvis man ikke har vaksinen mot kikhoste (det er visst mange i California som har fått det nå..) innen mandag så blir man kastet ut av skolen helt til man får tatt den, og man har ingen garanti for at man får tilbake samme timeplanen som man hadde. Jeg mener, når folk begynner å spørre meg, som aldri har vært hos en doktor her borte, om hvor man kan ta vaksinen så er man ganske desperat. Jeg har vaksinen da, så ikke noe fare med meg! :) 

 

Walk of Fame

På søndag var jeg i Hollywood med vertsfamilien min! Er jo noe som er obligatorisk når man bor såpass nærme Los Angeles. Det var fint å endelig ha vært der, og jeg anbefaler alle å dra dit om man er i LA!HAPPY NEW YEAR

GODT NYTT ÅR!!!

I går ble jeg med tanten min og familien på party jumping i Bel Air og Beverly Hills -- bare å sikte høyt med engang hehe

Først så dro vi til Bel Air (LA), de som bodde der hadde kjempefint og stort hus! Det var egentlig ingen på min alder der, i og med at de fleste 17-åringer feirer nyttår med venner, hehe. Vi var der en stund, de hadde egen DJ og det var skikkelig bra stemning. Så dro vi videre til onkelen til onkelen min (if that makes sense). Denne festen var i Beverly Hills, vi kjørte oppover mot huset og når vi kommer frem så er det noen som står utenfor huset for å parkere bilen din for deg, på en privatfest!! Så går vi inn i det sykeste huset jeg noen sinne har sett. Det var gigantisk og dødsfint, akkurat sånn som man forestiller seg kjendisene bo, bare enda bedre! Vi går videre inn i huset og ut på 'verandaen' hvor de har live band, videre har de bartendere, servitører og kokker.  På dette tidspunktet er jeg egentlig litt overveldet, så snur meg: DEN SYKESTE UTSIKTEN JEG HAR SETT I HELE MITT LIV. Altså tror ikke det har skjedd før at jeg har blitt "paff" av en utsikt, men jeg tror jeg sto og stirret i fem minutter! Man så utover hele Los Angeles, eller man så vel mere ned på hele LA! Det var mye kulere enn å være på toppen av Rockefeller i NY. Tanten min sin venninne kom bort til meg og bare: "nyt det, trekk det inn, det er fantastisk."  Kunne ikke sakt meg mere enig, det var ubeskrivelig! Dette innlegget ble veldig rotete, men bare den utsikten var nok til å gjøre nyttårsaften komplett, heldig som jeg var hadde jeg familie der også :-) En fantastisk start på 2012! 

The view!

Meg, tante 

Arizona!

fail. har ikke oppdatert i det hele tatt...
Oh well, når har jeg forlatt Arizona og befinner meg i Palm Springs! Her er jeg på ferie med tante, onkel og fettere! :-)

det blir en kjapp og enkel oppdatering, med masse bilder!:
- Grand Canyon: AMAZING
- Julaften: første dag jeg har hatt hjemmelengsel her, men det gikk over fort (takk og lov)
- 1.juledag: gaver! fikk gaver fra folk jeg ikke har møtt før, kleint.. hehe setter jo pris på det! :)
Grand Canyon!


Snøball krig! De lagde hjemmelaget sne så jeg ikke skulle ha hjemmelengsel :-)

Karakterer

Her er karakterene mine for første semester! 

Er veeeeldig happy! Spesiellt siden jeg var sikker på at jeg kom til å få D i Engelsk (siden jeg ikke leverte inn oppgaven i tide, den var verdt kjempemye på karakteren). Hadde jeg fått karakteren D hadde lånekassen trukket stipendet mitt, eller gjort det om til lån... så jeg er LETTET.

Btw, den personen som driver å spammer kommentarfeltet mitt med masse dritt: slutt. jeg sletter det uansett. 


Hei

Hei hei 

Nå er jeg fremme i Arizona etter en biltur på 7 timer. Eller, de fleste visste vel ikke engang at jeg skulle til Arizona på grunn av min dårlige blogging. Men anyways, her er jeg da. Siden sist gang jeg blogget har det egentlig ikke skjedd så mye, går i det vanlige: skole, fotball, lekser, sove. Har heller ikke tatt så mange bilder, men jeg har store planer om å lage en film fra juleferien :-) 

Vi har spilt de to første fotballkampene våres, den første vant vi lett 3-0, men så tapte vi 6-0 mot "rivalen vår". Jeg er forresten en av kapteinene på laget! :)

Vi fikk juleferie på fredag og har fri helt til 9.januar. 

I går klarte jeg å glemme nøkkel så jeg satt utenfor huset i halvannen time, uten jakke og det begynte å regne.. Jeg mener, det regner aldri her og akkurat den dagen jeg står ute regner det så klart. Men så kom postmannen med julegaver til meg så da ble jeg glad igjen ! :-) 

Nå er jeg som sakt i Arizona, og her skal jeg være frem til 27/28 desember før jeg drar å besøker tanten min og blir der til over nyttår. Kommer nok til å oppdatere en del de kommene dagene, skal blant annet til Grand Canyon! Og det er ikke så mye å finne på her, hehe.

Men det blir veldig rart å ikke feire jul med familien min, savner dere 


Pakke!

Når jeg våknet i dag var det kommet en stor pakke fra Norge! Liker hvordan jeg har våknet opp til pakker de to siste dagene, haha. Uansett, i pakken lå pakkekalenderen min, noen julegaver, melkesjokolade og litt sånt. Tusen takk mamma, mormor og morfar <3 

Har så klart kjent på gavene allerede, hehe, jeg åpnet dem ikke!!  Tror dette blir en desember fylt med mye godteri! :D

Lastet ned instagram til iPhonen min, elsker det!! 

Thanksgivng break

Mandag
Først så var det soccer trening etterfulgt av team dinner siden vi hadde kamp på tirsdag! Vi lagde også "warm up" shirts. Etter team dinneren dro jeg til en "Friendsgiving" altså, thanksgiving med venner. Det var gøøy :) 

Baksiden av min "warm-up" shirt. 

Tirsdag
Tid for sesongens første kamp! Eller det er pre-season da. Tror ikke jeg har spilt så dårlig noen gang, ble kjempe sur på meg selv haha. Og ja, vi tapte 6-0. Men laget vi spilte mot er ett av de beste i south california såå.. Det var kjempevarmt, og jeg ble solbrent................................

Onsdag
Jeg overnattet hos Lindsay, først dro til et pie party etter det dro jeg og Lindsay videre til søsteren hennes. Jeg elsker familien til Lindsay, de er kjempekoslige! :) 

Torsdag
THANKSGIVING! Jeg ble hentet av Katie i 11 tiden og vi startet å lage mat med en gang vi kom hjem - og lagde mat helt til klokken fem da vi spiste. Maten ble kjempegod! Vi spiste tradisjonell thanksgiving mat - kalkun, poteter og grønnsaker og avsluttet med pumpkin pie ! :) 

Fredag
BLACK FRIDAY! Dagen hvor det er masse salg i alle butikker og amerikanerne blir gale! Jeg ble hentet av Lindsay klokken 22.00 (torsdag kveld) fordi vi måtte stå i kø utenfor Target i 2 timer før det åpnet! De slapp oss inn ved midnatt og det var sykt mye mennesker. På Best Buy (Elkjøp lignende) som ligger like ved Target hadde folk campet ute i 2 dager for å få tak i de beste tilbudene (det er begrenset antall). Uansett, etter å ha vært på Target i fire(!!!) timer, kom dro vi hjem til Lindsay, sov i 4 timer, før vi sto opp igjen klokken 7 for å dra på kjøpesenteret. Når vi kom dit var nesten alt det brae utsolgt (kjøpesenteret hadde åpnet klokken 04.00). Etter det dro jeg hjem og sov. Når jeg våknet hadde denne kommet på døren: 

Lykke!!!

Et skjørt jeg kjøpte - forever 21

T-skjorte - forever 21

Noen lurte også på om de kunne se jakken og juletreet (forrige innlegg) 

American Eagle

Juletreet, om det ikke var åpenbart..

HAVE A NICE WEEKEND! :)

Spørsmålsrunde del 1

Hvordan er det i USA?
KJEMPEBRA!! :D 

Kan du engelsk??? :)
Nei... :( 

Hvordan gjør du det med mobil der nede?
Kjøpte et prepaid simkort ($50 i måneden, unlimited texting, calling, web) og bruker foreløbig min gamle sony ericsson mobil, men nå har jeg bestilt iPhone og den kommer om 1-2 uker! 

Anbefaler du andre å dra på utveksling (er litt usikker på om jeg skal dra neste år..) ?
DRA!! No doubt about it, det er en kjempefin mulighet til å oppleve noe nytt. Jeg anbefaler det på det sterkeste. 

Har noen bedt deg ut på date?
Ja

Fikk dere skole-pc her i Norge, og så fall; fikk du ta den med til usa?
Fikk lov til å ta den med ja, men jeg hatet den så tok heller med Macen min. 

Hvor masse fikk du i stipend?
For å være helt ærlig så er jeg ikke helt sikker, men de fleste får mellom 40 og 60.000.

Går du på noen idretter/klubber el, og hva anbefaler du?
Spiller soccer, så anbefaler jo det. Anbefaler også å prøve noe nytt som volleyball (veldig stort her).

Hvem bor du med? (vertssøsken, andre utvek.studenter..?)
Bor med vertsfamilien min som består av Katie og Luken og deres tre barn.

Ønsket du stater, og hvilke ønsket du? fikk du et av ønskene dine, og er du fornøyd?
Ønsket meg til distrikter innenfor en stat. Antelope Valley (LA county), San Fransisco og Chicago. Ja, jeg er fornøyd :)

Vanskelig å få venner?
Ikke egentlig, men man må regne med å ta mye 
initiativ selv.

Hvis du har noen vertssøsken, er du ofte med vennene deres? 
Aldri, siden vertssøsknene mine er 2, 4 og 7 år gamle.

Må du ha det fremmedspråket du hadde i norge (fransk/tysk/spansk/...) for å få året godkjent?
Nei! :D Bare det er jo god nok grunn til å dra, haha.

Er du senior eller junior?
Class of 2012! (senior) 

Hvilke fag må du ha for å få året godkjent fra vgs, og hvilken linje gikk du i norge (studiespess/..)?
Trenger bare en form for matte

Hvis du gikk studie i norge, hvilken 'linje' valgte du i andre klasse (realfag/samf, språk, økonomi) og hvilke fag må du ta for å få dette godkjent?
Samfunnsfag, språk og økonomi. Har fag som matcher de fagene jeg vil ha i Norge (men dette var ikke et krav av min norske skole). Internasjonal Engelsk, S1 matte, Markedsføring og Ledelse, Samfunnsøkonimi (om jeg husker rett)

Har du gym, og er det strenge krav i dette faget? 
Bare freshman og sophomores som må ha gym (9 og 10 klasse). Hvis du stryker i gym.. hahah tror ikke det går.

Vurderte du et annet land enn USA, altså med et annet språk? hva anbefaler du?
Nope, USA var mitt eneste alternativ. Anbefaler ikke noe annet i og med at jeg ikke har vært utvekslingsstudent i andre land, så blir feil om jeg skal ha en menig om hvilke land som er best. Men, USA er et fint land. 

Øvelseskjører du eller skal du ta lappen der?
Nei.

Hva slags matte har du, blir det godkjent som p eller t matte?
Har geometry, skolen min ga meg feil matte og det var for sent å bytte da jeg fant det ut.. Geometry går for 2P mens Algebra 2 (som jeg skulle hatt) går for S1. tabbe.  

 

I det siste


I don't see how you can't hate form outside of the club
You cant even get in
Hehehe, LEGGO!  

På torsdag dro jeg og Lindsay på midnattspremieren til Breaking Dawn, amerikanere er gale. Noen dro til kinoen i lunsjen på skolen, og campet der hele dagen for å få gode plasser. Vi dro ikke før klokken 6, hehe, seks timer før filmen startet. Det var utrolig mye folk der allerede. Her er et ikke sånn at det kun er en visning ved midnatt, her var det 14 visninger som startet mellom 00.00 og 00.14, alle var utsolgt. Og det var kun på kinoen i Palmdale, regner med at det var sånn over hele USA, hvertfall her i California. Men det var verdt det, vi fikk kjempebra plasser og filmen var bra. Fredag gikk jeg rundt på skolen som en zombie siden jeg var så trøtt.

Så på fredag hadde vi vår første play-off game (am.football) jeg skulle egentlig dra, men det var sykt kaldt (les 10 grader) så jeg holdt meg hjemme haha. Men vi vant, 27-0 så vi er videre til 2.runde! 

Denne helgen har jeg bare tatt det helt med ro, jeg og Katie (vmor) dro til Ikea i dag! Vi spiste svenske kjøttboller på restauranten og kjøpte peppekaker (nedtur at de ikke hadde svensk sjokolade der denne gangen). Jeg fikk også kjøpt meg en much needed vinterjakke, elsker den! Samt en bukse jeg kan bruke til fotballen. Har nemmelig kun brukt shorts opp til nå, men nå begynner det å bli en smule kaldt så det blir godt å få en bukse. 

Hele denne uken har vi fri pga. Thanksgiving, men jeg kommer allikevel til å være ganske opptatt. Har trening, team dinner og friendsgiving i morgen og på tirsdag har vi vår første soccer game (pre season)! 

Og ja, vi pyntet juletreet i går.

Jeg tok med Macen min på torsdag, siden vi skulle se på twilight filmer i mens vi satt ute og ventet på å komme inn, mehehe (hadde forøverig også med sovepose og kort.. )

 

Update

Heisann!
Denne uken har jeg vært veldig opptatt så beklager null blogging. Tenkte jeg kunne skrive et kort sammendrag fra alle dagene.

Tirsdag
Vi bestilte cap&gown på skolen, til graduation! 

Onsdag
Fikk pakke i posten av pappa!!
Kinder kalender og melkesjokolade

Torsdag
Soccer meeting, vi fikk utdelt drakter og bagger. Tror det er tidenest STYGGESTE fotball utstyr så sensurerer det fra bloggen, forløbig haha. Jeg er btw nr 8.

Fredag
Fri fra skolen på grunn av Veteranes Day! Var hos en veninne, vi så på film og spiste pizza før vi dro å så på skoleforestillingen "A Midsummer Nights Dream" av Shakespare, hvem ellers.. 

Lørdag
I dag dro jeg til Plaza America med Ingrid! Kjempekoselig å treffe henne igjen! :)

Regner med at jeg får tid til å svare på spørsmålsrunden i morgen ! :) 

 

Spørsmålsrunde!

Da er det min tur til å ha en spørsmålsrunde, dere kan spørre om hva dere vil! :-) 

 

Homecoming dance

California time: 20.14

Kom på at jeg ikke har blogget om homecoming i det hele tatt. For de som ikke vet hva Homecoming er: på fredagen har man en football game, masse mennesker, man kårer Homcoming queen, har parade og så videre. Så på lørdagen har man en skoledans der man kårer Homecoming king. Homecoming dansen er ikke noen big deal her hvor jeg bor, ikke i det hele tatt faktisk. Så det ble ikke tatt så mye bilder, men her er noen: 

Eneste bilde hvor man faktisk ser kjolen minTemaet var the 20's så de hadde hatter, boas osv der man kunne ta bildene, så nei, jeg brukte ikke den rosa boaen hele kvelden.

Alt i alt var det en morsom kveld :-)

Glendale

California time: 23.57

I dag dro vi som er utvekslingsstudenter med Educatius her i Antelope Vallet til Glendale og på shopping! Kjøpesenteret het Glendale galerina og plaza americana, sykt fint der! Skal definitivt tilbake, shopping på kjøpesenteret her i palmdale kan ikke en gang sammenliknes, det er en annen verden haha. Jeg brukte nok litt for mye penger, men alt var ikke til meg, noe skal sendes hjem til Norge!

Jeg er nummer 4 fra høyre (sitter)
Tok bilde fra FB, dermed dårlig kvalitet

Håper alle har en fin søndag! 
Kommer til å oppdatere flere ganger denne uken, skal blandt annet ha en spørsmål runde! :)  


Merry Christmas?

Da jeg gikk inn på wal-mart i dag møtte jeg dette:Merry Christmas?
Litt tidlig for min del, men for all del, jeg elsker julen :)

Vertsmoren min fortalte meg forresten at fra slutten av september til og med påske går det i ett med høytider. Nå som halloween er ferdig begynner de med jul(!) og thanksgiving, når thanksgiving er over kjører de fult på med jul og så kommer valentines day etterfulgt av påsken. Hehe :)  

To innlegg på en dag, ikke værst :-) 


halloween

Denne uken har jeg vært opptatt med tryouts og kjempe mye lekser, så har ikke fått blogget.

Halloween i USA, where do I begin? 
For det første er Halloween kjempe stort her! Husene hadde allerede vært pyntet i en månede og alle butikker er propp fulle av halloween ting. Så kan jo egentlig bare fortelle om forrige helg.. Fredag hadde vi vår siste home football game, kommer til å savne det. Elsket å dra på football kampene! Så, på lørdag skulle jeg egentlig på Universal Studios Horror Night, men når vi skulle bestille billetter var det utsolgt! Så jeg dro heller på et Halloween party med en av de brasilianske utvekslingsstudentene, problemet var bare at jeg ikke hadde noe kostyme, så da måtte jeg være oppfinnsom så jeg var en soccer player, haha. Søndag jobbet jeg med lekser og dro ut og spiste på Outback. De hadde norsk laks der! Og sist men ikke minst, pumpkin carving! 

Så, mandag, halloween. wow. kjempemange hadde kledd seg ut på skolen, jeg skulle egentlig være en football player, men han som skulle ta med drakt til meg hadde glemt det. Stakars, han fikk skikkelig dårlig samvittighet. På kvelden så ble jeg med Fausto og Daniela på trick or treat. Haha, første gang på 7 år eller noe, men man får mye bedre godteri her, og alt er organisert mye bedre. Noen hus er pyntet helt sykt! 

Jaque (Brasil) og meg (vet ikke hvorfor bilde blir så sykt stort!! :s)

Mitt originaaaale "kostyme"
Pumpkin!

Art læreren min !

Alt i alt var Halloween i USA en sykt bra opplevelse! :-) 

happy halloween

THE AMERICAN WAY:

You like?


THIS IS NOT OKAY

Gikk inn på yr for å skjekke værmeldingen, jaa alstå, 8-9 grader? Trodde lissom at California var varmt hele året, lol, Nei, fail. Det som er morsomt er at jeg er den som fryser mest av alle vennene mine. 

This is not okay: 


(mener mot slutten av uken, jeg er ikke missfornøyd med 20 grader.)

 

Lover å komme sterkere tilbake med bloggingen i løpet av helgen. 
Hvis noen lurer (les: mamma, mormor haha) så ble jeg ikke ferdig med Macbeth, jeg prøvde, 3 døgn med 4 timer søvn.. jeg er trett! 

 

Goodbye freedom

Har fire sider study guide (spørsmål) om Macbeth som er due på fredag, kill me. Læreren min forventer ikke vanlige svar, nei han skal ha svaret, quote som svarer til det du svarte og en kommentar på quoten. Noe som tilsvarer at hvert eneste spørsmål er ca en paragraf lang. Så dette er hva jeg kommer til å gjøre hele uken + soccer tryouts, og det er ikke engang sikkert at jeg får spille varsity. FML


Bare 112 spørsmål, ja jeg talte dem..


HOMECOMING DANSEN I GÅR VAR GØY! :)
Blogger om den en gang jeg ikke har lekser. hehehe 
School spirit & Homecoming game

Er det noe norske skoler trenger så er det school spirit! Gjøre skolen morsommere. Denne uken har vi hatt spirit week på skolen, det vil si at det er et tema hver dag og man kler seg der etter. 
Monday - mad for plad (eller noe, ruter hvertfall.)
Tuesday - brest cancer awareness day, kle deg i rosa
Wednesday - twin day
Thursday - 70's day
Friday - spirit day, kle deg i skolen farger: begunder rød og gull
Jeg kledde meg bare ut på onsdag, og i dag. Er ikke så mange som kler seg ut, men en del og det er gøy:)

Meg, Lindsay - twin day 

Den siste dagen, fredag, er det et pep rally. Dette går ut på at alle samles i gymsalen og man blir underholdt, haha. Det er veldig mye engasjement av elevene. Siden skolen min er så stor så bli vi delt inn i tre, men jeg gikk på alle.. hehe :-)


Ja.. jeg satt på gulvet 2 av gangene

I løpet av rallyet presenterer de de forskjellige trinnene, så folk buer osv. når de roper opp freshman (9.klasse), når de roper opp freshman synger også alle "go home freshman go home.",  sophomore (10.klasse), og juniors (11.klasse), men når det kommer til seniors tar det av: 

Så har vi cheerledere ogsånt: 

Og football spillerne underholdt litt, det var sykt morsomt!

Seniors 2012 ! 

Så var det tid for vår homecoming football game! Her skal homecoming queen kåres og det er en parade under half time. GO BULLDOGS! 

Meg, Morgana og Jackie. Vi er utvekslingsstudenter på skolen min, begge er fra Brasil

Meg, Fausto

Parade under half timeEn av mine bestevenner her ble kåret til homecoming queen! 
Meg, Lindsay 


Det var det for denne gang, i morgen er det homecoming dance, det blir gøy! 

Caramel Apples

Her en dag lagde vi caramel apples, de ble helt sinnsykt utrolig gode. Definitivt en ting jeg har lyst til å lage igjen. 
Ser det ikke godt ut?! 

We are the class of 2012 Don't you wish you were one-two?!

Husker dere at jeg blogget om tiedyeing av t-shorter? På fredag så brukte vi dem :) Alle seniorene tok et Panoramic Picture, det var mange grupper som skrev diverse senior 2012 sayings. Jeg var i den største med hele 70 personer! Så de holdt av hele den øverste raden til oss og sånt :) Her er noen bilder:

Tiedyeing

Resultatet, 1/3 av dem..

Ca halvparten av oss, etter at vi hadde tatt bildet, tribunen var egentlig helt full. 
"We are the class of 2012 Don't you wish you were one-two?"  

Jeg var A, haha, Nr 9 fra venstre. Midterm report cards

Karakterene mine fra første kvartal! Her er det slik at man måler karakteren i prosent, ALT man gjør blir "graded" så det vil si lekser, quizes, oppgaver i timen, og prøver. I to av klassene mine får man også karakter på hvor fin binderen (perm/notebook) ser ut. Det er også sånn at de karakterene jeg fikk dette kvartalet blir stående så når man får semester karakter så blir den et gjennomsnitt av karakterene vi fikk i 1 kvartal og 2 kvartal. 

En liste som Explorius sendte meg når jeg drev med søknaden sa følgene: A+ = 6, A=5, B=4. Så kan vel si at jeg er fornøyd med karakterene mine så langt, eller, ikke Engelsken, men jeg skal jobbe for å få den opp - i hvert fall til en stabil B. 

Matten går hvertfall bra, hehe *skryt* Bilde ble litt utydelig, i alle fall, på Unit 3 test så fikk jeg 101,58% av 100% mulige og på Benchmark-Midterm (tentamen på en måte) fikk jeg 105% av 100% mulige. 

Vet ikke om folk er interesserte i innlegg som dette, det er vel egentlig ganske kjedelig å lese? Hva vil dere at jeg skal skrive om? Vurderer å ha en spørsmålsrunde..  Setter STOR pris på tilbakemeldinger ! 

 


Update

På tide å blogge litt igjen! Denne uken har vært kjempe deilig, har bare lekser i matte og de får jeg gjort når vi har dødtid på skolen. På mandag hadde vi fri fordi det var Colombus day, digg! Ellers er skolen dekorert i plakater for tiden, de som er nominert til homecomming king and queen har hengt opp masse plakater for å få stemmer i tilleg til at vi har spirit week og homecomming til uken så det er masse plakater for det også! :) I morgen er det fredag, deiliiiig! Vet ikke helt hva jeg skal gjøre i helgen enda, men jeg skal hvertfall sove, mye, hehe. 

På lørdag var vi på en pumpkin farm, gøy:)


Big enough for you? 

Football Game

På fredag var jeg på min første football game, sykt gøy! Vi spilte mot ekre fienden vår, Quartz Hill High School, og vi hadde ikke tapt på 3 år. Kampen startet kjempedårlig, de fikk 3 touchdowns og hadde 20 poeng ved half time. Stillingen var altså 0-20 til dem. Men så skjedde det noe, og vi fikk 3 touchdowns og 21 poeng, så vi ledet! Alle tok helt av på tribunen og football spillerne tok av på side linjen. Folk sa at om alt gikk dårlig, var sesongen reddet så lenge vi vant denne kampen. Det var 8 sekunder igjen, noe jeg ikke forsto skjedde på banen og Quartz Hill scorte. Silence. 

Så det var kipt, men veldig gøy å være på kampen :) 


Litt lættis at jeg (prøver) å forlkare hva som skjedde under kampen, når jeg ikke forsto 1/5 engang.. 

På lørdag dro jeg og vertsfamilien min til Santa Clarita på en pumpkin-halloween greie, blogger om det senere! 

 

Fra 30 til 13

Høsten har offisielt nådd California nå. I dag var det hele 15 grader ute, hehe, jeg tenkte jo ikke over det så jeg tok på med t-skjorte, sykt smart. Jeg frøys hele dagen, og i og med at skolen min er en uteskole, så er det ikke noe sted å varme seg heller. Og det som er så rart, er at i helgen var det over 30 grader her, så det er en ganske stor forandring. Jeje, får dra på shopping daaa:-) 

Trodde jeg var i California..

Hehe, har ikke så mye å si. På fredag er det midterm, altså halvveis i semesteret! Og jeg skal på min første football game! Gleder meg :D 

Weekend in LA

Som sakt har jeg tilbrakt denne helgen med familien min som bor i Santa Monica. Det var kjempehyggelig å treffe dem igjen, i og med at de bor her nede ser jeg dem ikke så ofte. På fredag slappet vi bare av, spiste verdens beste taco! haha, onkelen min lager så god taco at den er verdt å blogge om :-) Så på lørdag hadde begge fetterne mine fotballkamper, så vi så på dem etterfulgt av litt sightsing. Så i dag syklet vi til stranden, ja - ganske digg at det er en 10 minutters sykkeltur til beachen. Etter det syklet vi til Farmers market og så hjem. Alt i alt en veeeeeeldig hyggelig helg! :) 

Og ja, de har to skilpadder i hagen, hvor awesome er ikke det?! 


Meg og mine fettere, i golfbilen de bruker når de kjører rundt i nabolaget

Jeg er dårlig på å ta bilder, skal virkelig skjerpe meg - kommer til å angre om jeg ikke begynner å ta flere bilder..

Håper alle hadde en fin helg! :-)
(jeg er ikke misunnelig i det hele tatt på at dere har høstferie, min første ferie er først i slutten av november, etter 4 måneder med skole, wiihii)

 

Hei

Titter innom bloggen for å fortelle at det ikke blir noe blogging denne helgen. Jeg skal nemmelig besøke familien min i Los Angeles! :D Gleder meg, tror det er 2 år siden jeg sist så dem. I dag har jeg og noen venner drevet med tiedyeing, altså farge t-shorter. Vi skal ta et panoramic picture om ikke så lenge. However, dere får vente litt  på resultatet. Lover å blogge når jeg kommer hjem igjen.


Nå skal jeg øve på geometri og civics prøve og gjøre engelsk lekser. Highschool <3 får vite om prøvene en dag før man har dem..

Universal Studios

Denne helgen har vært bra! På lørdag var jeg med Gigi og Lindsay, to kjempehyggelige jenter.

Gigi, Lindsay, Meg

Vi lagde kake, kult eller hva?

På søndag dro alle utekslingsstudentene til Universal Studios! FUN :-)  De har laget en hel "by" som de bruker som filmset.

Fake foss

Frustrerte fruer!!

Wisteria Lane


Rett utenfor Universal Studios er det en handle/resteurant gate, City Walk:


NAM

YougurtLand (is)

Gustavo (Brasil), meg

60 dager

California time: 8:46

Dette innlegget skulle egentlig  vært publisert i går, men blogg.no ville det annerledes.

I dag er det 2 måneder siden jeg sto på Gardermoen for å si hade til verdens beste familie. Veldig rart å tenke på at det er to måneder siden jeg har sett dem, og jeg savner dere hver dag. På den andre siden har jeg det veldig bra her nå. Skolen blir bare bedre og bedre, Engelsken blir bedre - henger mer med i samtaler. 

Denne uken har jeg vært litt syk, noe alle i Palmdale har vært, ikke noe verre en forskjølet/influensa, i dont know. 

Når jeg kom hjem fra skolen på mandag kom jeg hjem til et hus som var fult pyntet til Halloween, altså det er 1,5 måneder til, got to love America. 

Og når jeg kom hjem fra skolen på tirsdag fikk jeg en STOR PAKKE fra Norge! Tusen tusen takk, ble så glad :D Den var fylt med masse norsk sjokolade, godteri, knekkebrød, og magasiner.


Webcam bilder er jo... kult?

naaaaaaaam <3

Jeg har også begynt på fotball nå, med skolen. Eller det er fall conditioning, da. Det vil si at vi skal komme i form til tryouts. På mandag var det så varmt at jeg holdt på å besvime, seriøst. Så nå har vi (jeg) fått steng "diett" på de dagene vi har trening: Frokost - snack (eple) - Lunsj - snack (banan/sandwich) + at jeg må drikke 1-2 liter vann på skolen, før treningen starter. Og hvis noen lurer å løper vi helt sykt mye på treningene, den første uken brukte vi ikke engang ball, vi løp i 2 timer.. Og ja, skolelaget vårt er visst veldig bra, de regner med å vinne serien og kvalifisere seg til state, det blir gøy! 

Når det kommer til skole så ble timeplanen min endret, great. Etter 6 uker så finner de ut at de vil ha med i 4th period civics, i stede for 6th period. Vet ikke helt hvorfor, men læreren ville det. Hun mener det er et bedre miljø i 4th, selv om jeg digger folkene i 6th.. oh well. Det hjalp hvertfall, gikk fra C+ til A på en uke. Og fikk A+ på mitt første essay! Og mamma, du kommer til å bli glad for å høre dette: i og med at vi tar så sinnsykt mye notater på skolen, og har håndskrevne lekser så har håndskriften min forbedret seg, haha av alle ting. I Engelsk så leverer vi inn arbeid på 10(+) håndskrevene sider weekly, det blir en del. 

Nå er det endelig helg, blir deilig å sove ut! I dag skal jeg møte noen venner og slappe av før det blir Universal Studios på søndag, gleder meg ! 

 

VEGAS

California time: 16.12

What happens in Vegas, stays in vegas. Så jeg kommer ikke til å skrive et innlegg om det. JUST KIDDING, here we go: Vi dro til Vegas fredag morgen, gry tidlig, planen var å dra torsdag kveld, men vertsfaren min hadde en volleyballkamp (han er trener) så i stedet dro vi klokken 5 AM fredag. Selve grunnen til at vi dro til Las Vegas var fordi niesen til Luken (vertsfar) skulle gifte seg. Bryllupet vi var i var mye finere enn de jeg har vært i tidligere :-) Når vi var i bryllupet kommer en jente opp til meg og spør om jeg er den norske utvekslingsstudenten, og det var jeg jo, så sa hun at hun var en utvekslingsstudent fra tyskland! Så da slapp jeg å være loner haha. Vi dro ganske tidelig fra bryllupet, siden barna var trøtte, så da dro jeg og Katie (vertsmor) til The Strip. Hvis man synes Times Square er kult, dra til Vegas, sykt stort  - vi gikk rundt fra 11-1 og fikk sett kanskje 1/4 av det som var. Selv om jeg er under 21 så var det skikkelig gøy å være der, det å se på gale mennesker er jo gøy, Ikke sant? haha jeg digger det hvertfall. Las Vegas er definitivt et sted jeg skal tilbake til! 
Las Vegas

Da stikker jeg til Vegas, take care :-)
Pictures

Her er bildene jeg lovet dere :-) 

Vi fikk en perle pr. runde vi gikk, og etter hver mile (us) fikk vi en gull perle. Patriotisk som jeg er lagde jeg min i Norge sine farger :-) 

Go Bulldogs!Dårlig bilde, men er her alle matte klasserommene, som dere ser er den en del, ikke uten grunn - det går 3300 elever på skolen..

Litt av skolen innvendig 

The commons, her er vi i lunshen/ chiller i pausen 

Som dere ser er skolen min veldig åpen, noe som er kjempe deilig. Tør ikke tenke på hvor trangt det hadde vært om det hadde vært ganger! Den eneste nedturen er at vi ikke har skap... 

Relay for Life og High School

I går ble jeg med noen venner på Relay for Life, det er et arrangement som samler inn penger til kreft saken, altså det å forske på kreft og finne en kur. Det ble avholt på football banen, og meningen var at vi skulle sove i telt ute, men værgudene ville det annerledes for det regnet helt sykt mye, og masse lyn og torden. Så alle fikk lov til å sove i gymsalen! MEN, plutselig kommer en kjørende opp til football banen med masse soveposer, bagger osv. Da fikk vi plutselig beskjed om at vi ikke kunne sove der allikevel, så i stede for at folk gikk og hentet sine egne ting, tok de alle tingene våres å la det i en stor haug på bakken. Ikke lurt å gjøre det mot amerikanske tenåringer, de klikket mildt sakt. Haha. I tillegg så fikk vi plutselig beskjed om at vi kunne sove i gymsalen allikevel... 

Uansett så var det veldig koselig å være der, møtte mange nye mennesker og ble bedre kjent med de jeg allerede kjenner. På kvelden tok jeg bilder av skolen, så nå får dere sett litt av den også, enjoy! 

Jeg laster opp bildene i morgen, blogg.no gidder ikke å laste opp bilder nå..

It's Friday!

California time: 22.26

Ååå, nå hadde jeg skrevet DET innlegget, så bestemmer blogg.no seg for å klikke, thanks a lot. Da er det bare å starte på nytt: I dag hadde vi Pep Rally på skolen fordi football-laget har sin første seriekamp. Alle klassetrinnene hadde fått en farge de skulle ha på seg, Seniors (som jeg er) skulle ha på deg hvitt. 

Etter 3.period gikk vi inn i gymsalen hvor det var mange store posters osv, alle seniorene satt seg under der hvor det sto senior, juniors under der det sto juniors og så videre. Etter hvert så begynte de å presentere klassene, alle (hvertfall seniorene) buet når de presenterte freshmen, sophomore og juniors. Når de presenterte seniors skrek alle helt sykt, folk tok av. Så var det noen danser, trommer (seriøst kult), cheerleading og konkuranser før det var slutt og vi gikk tilbake til klassene våres. Jeg glemte dessverre kameraet mitt hjemme, men skal ta bilder neste gang det er :) 

I dag ble vertssøsteren min 7 år, så vi hadde et Justin Bieber birthday party hjemme hos oss! 20 barn som løper og skriker mens JB filmen står på fult er jo en ideell avslutning på skole uken. hehe :-) 

Måtte så klart pose med Mr.Bieber

ææ, bildene mine blir sykt store!! hjelp? 

 

Who said that money can't buy you happiness?


Ja, jeg vet det er sært å bli så glad for en rettetang.

 

PS. Leste gjennom gårsdagens innlegg, BEKLAGER ALLE SKRIVEFEIL! Skrev innlegget i full fart og regnet med at jeg hadde klart å skrive norsk, den gang ei. Det er flaut. Men jeg er for lat til å fikse det, så det forblir stående som en påminnelse til senere :-) 

 


Wednesday

California time: 16.36

Alt bra her i California ! Mye lekser skole og lekser, men jeg trives :-) 

De kommene ukene skjer det mye gøy, jeg skal til Las Vegas, Universal Stuidos, Relay for Life og besøke familie. I morgen har vi halv skoledag og på fredag har vi kortere timer på grunn av pep ralley, denne uken er det også spirit week. Ny kleskode hver dag,  det er gøy, selv om det ikke er så mange som faktisk kler seg ut. Nå skal jeg kjøre engelsk og matte lekser (de eneste fagene jeg får regelmessige lekser i, til gjengjeld er det en del...). Etterpå skal jeg på et møte på skolen angående soccer! :)
Sequoia National Park og Labour Day

California time: 16.45

Hei Norge!  

I går var det Labour day, noe som vil si THREE DAYS WEEKEND. Labour Day er ca det samme som 1.mai om jeg ikke tar helt feil. Det vil si at alle har fri, så vi dro opp til Sequoia National Park. Der var det en skog med gigantiske trær - de var over 1000 år gamle.

Bilde fra google. Jeg glemte kamerat mitt, men jeg skal få Katie til å sende meg bildene.

Når vi hadde vært der kjørte vi videre til Crystal Caves, det er en veldig stor gruve, som ser ganske gruve-aktig (in lack of a better word) ut innvendig, for dere som har vært i gruver før. Dette er ikke en gruve som er menneskelagd altså, den er naturlig. Det som er litt morsomt og ekkelt er at de har funnet flere menneskeskjelett der inne, hehe. 

Skulle egentlig blogge i går, men vi kom ikke hjem før midnatt, i og med at jeg må stå opp 5.30 hver dag så tenkte jeg at det var greit å legge seg med en gang. Ikke at det hjalp - jeg forsov meg en time i dag tidlig... Jeg har også funnet ut at jeg virkelig må begynne å ta vitaminer, føler meg slapp/trøtt selv om jeg sover mye. Amerikansk kosthold er ikke bra for meg. 

Og ja, i morgen blir det ikke gøy å gå på skolen. I og med at jeg var brå sikker på at Norge skulle vinne over Danmark, det går en Dansk utvekslingsstudent på skolen min, kommer til å få igjen så det holder. TAKK FOR DEN! (Hvis noen tar det jeg skriver veldig bokstavlig: nei, det blir ikke så ille å gå på skolen, jeg har en tendens til å overdrive.)

 

IKEA

California time: 21.16

heyheyhalåå

I dag dro jeg og Katie til et bryllup i Los Angeles, vi hjalp til med å fikse blomstene osv. Dette er det andre bryllupet jeg har vært i siden jeg kom hit, altså to bryllup på en måned. Ikke værst. Enda så er det et igjen, om to uker skal vi i et bryllup som finner sted i Las Vegas! Gleder meg :-)

Når vi var i Los Angeles ville Katie kjøpe Kinderegg, siden hun ikke hadde spist det siden hun bodde i Tyskland - som er over 20 år siden. Det er ikke så lett å finne dem her i USA, i og med at de  er ulovlige.. Ja, du leste riktig. Det er ulovlig å selge Kinderegg i USA. For å si det sånn, så kjøpte hun ikke bare ett eller tre, her snakker vi ca 2 bokser..

Hvis noen lurer så er temperaturen i Los Angeles ti tusen ganger bedre enn det den er i Palmdale, bilen var ikke brennende varm når man satt seg inn, og man begynner ikke å svette når man går ut. Veldig nyttig for dere å vite det, hehe.

På veien hjem fra Los Angeles stoppet vi innom IKEA, lykke! 1. Det var godt å se noe kjent igjen. 2. De har en "butikk" der med svenske matvarer! Så jeg kjøpte knekkebrød, marabou melkesjokolade, bilar, svenske kjøttboller (lage middag til v-familien), og svensk kanelbolle. De hadde også mye annet der, når norsk mat ikke er tilgjengelig, er svensk mat en god erstatter - alt er bedre enn amerikansk mat, haha. 

I kveld skal jeg bare slappe av, skulle egentlig på kino, men så skulle jeg ikke like vel. I steden kjøpte jeg en ghd rettetang som kommer i posten om noen dager, gleder meg :D Og ja, hvis noen lurer så er ghd 1000 kr billigere her, kupp! I morgen blir det kirken og shopping, gleder meg til å bruke litt penger :-)Importert fra Kina?Heaven

Ps: Hvis noen lurer så smaker amerikansk sjokolade, brus, egentlig godteri generelt ikke godt! Så hvis noen i LA området vet hvor man får kjøpt Solo, pliiiiis si i fra. Hehe 

Hiking

California time: 9.48

I helgen var det sinnsykt varmt, så vi dro til et sted det skulle være kjøligere for å gå på tur, lang historie kort: det var ikke så veldig kjølig kan man si, 40 grader og null skygge - it was HOT! Vi gikk til en liten foss/elv (water fall), og det var en veldig fin tur, ikke for lang. Når vi kom tilbake til bilen bestemte vi oss for å kjøre til en strand, som ligger nord for LA. Utrolig store temperatur forkjeller, det var nesten kaldt der.. 

Firfisle! Jeg var den enste som syns det var gøy å se den..

Amerikanere:

- I don´t want to offend anyone, but have you ever seen a black person before?
- Do you have asians in Norway?
- Do you speak Norwaysh?
Den beste: 
- Why are you blond? Isn't Norway like in South America? Norway is in Europe.. "yeah, Isn't Europe a country in South America?"  

Noen amerikanere er smarte da, det er litt flaut at han som sitter ved siden av meg i Economics classen min kan plassere alle landene i Europa, og jeg klarte bare1/3 av dem.. 

The Fair

I dag dro jeg og flere av de andre utvekslingsstudentene i området til "the fair" det er litt vanskelig å forklare hva det er, men det er en blanding av byfest, tusenfryd, show, bondegård og mat. Enjoy :-) 

 

Soccer!

Hadde min første fotball trening i dag, trodde jeg skulle dø, hahaha. Ikke nok med at det er dobbelt så varmt som i Norge, men jeg har ikke trent på 2 måneder heller. Uansett, det gikk greit, ut i fra det jeg så i dag holder de ca likt nivå som i Norge.

 


I helgen ble forresten to av de brasilianske utvekslinssudentene arrestert, siden de prøvde å betale med falske penger (de visste ikke at de var falske da), men det var morsomt, haha :) 

High School

Tenkte jeg skulle fortelle litt om skolen. Skolen starter klokken 7.30 og vi har 6 periods om dagen hvor hver av dem varer 54 minutter. 

Timeplanen min:

1 - Geometry/Trigonomentry

2 - Art 1

Break

3 - Economics of Business

Lunsh

4 - Psychology 1

5 - English 12 British litterature

6 - Civics 

Vi slutter på skolen klokken 14.27. Man har 6 minutter på å komme seg fra den ene til den andre timen, og den tiden trenger man siden campusen er stor og det er utrolig mange elever. Så det er ikke sånn som i Norge, der læreren kommer til klasserommet, her har alle lærerne sine egne klasserom med personlige preg.

Annen hver dag må vi reise oss opp, snu oss mot det amerikanske flagget å si "The pledge of Alegiance," jeg sier den ikke, jeg bare står der. For det første så kan jeg den ikke, og for det andre så er det rart å holde hånda på hjertet å si det..

Lunshen er delt opp i to, A og B lunsh. Jeg har A, skulle ønske jeg hadde B siden jeg kjenner flere som har den lunshen. Vi har lunsh i 45 minutter (tror jeg), jeg spiser lunsh med forskjellige mennesker nesten hver dag, men jeg har også spist en del med den Brasilianske utvekslingsstudenten som går på samme skole som meg. 

Jeg har egentlig ikke så mye lekser, unntatt i matte der har jeg ca 30 oppgaver hver dag + 2 prøver i uken!! Siden vi skal gjennom 2 pensum på 1 år så blir det sånn. Vurderer å bytte, siden det går veldig fort så jeg får ikke med meg så mye.. 

En ting som er veldig forskjellig fra i Norge, er at her får vi karakterer på absolutt alt vi gjør. Leksene, notatene, hvor ofte vi er i timen, hva vi gjør i timen and so on. Veldig stressende, siden man mister mye credits om man for eksempel ikke har gjort leksene. 

 

Tror det var det meste, om det er noe dere lurer på er det bare å spørre (helst i kommentar feltet) :-)

 

Unexpected

California time: 20.38

I går skjedde det noe rart... Under middagen fikk jeg plutselig vite at vi skulle i et bryllup! Og at vi skulle dra om 45 minutter, say whaaat?! Det var bryllupet til noen som går i samme kirke som vertsfamilien min. Det var veldig annerledes enn det jeg forestiller meg at bryllup er, men det er jo forskjellig fra person til person hvordan man velger å ha bryllupet sitt. De serverte heller ingen form for alkohol der, i og med at mormonere ikke drikker alkohol. Det er faktisk det første bryllupet jeg har vært i, i hele mitt liv. og jeg skal på to til, et i Las Vegas og et i Arizona (mest sannsynlig) :-)

I dag har jeg vært å kjøpt inn fotballklær, og andre klær,i og med at jeg skal starte å spille fotball på et lokalt lag på tirsdag. 

All set!

Forever 21

Forever 21

Forever 21


Forever 21

American Eagle

- Tror jeg skal skrive et innelgg om skolen, noen som er interesserte? Også, vil dere at jeg skal fortsette å legge ut innkjøp?

Stay Tuned, jeg skal bli flinkere til å blogge! 

 

Flowers

California time: 20:16

I dag sto jeg opp, wait for it, klokken 3.30! Vertsmoren min lurte på om jeg ville bli med til blomstermarkedet (fra filmen Valentines Day) i Los Angeles, siden hun skulle fikse blomster til et bryllup. Jeg har bestemt meg for å prøve nye ting her nede, så jeg ble med! Jeg gikk glipp av den første timen min på skolen, men det går fint. På den andre siden så har jeg vært ganske så trøtt i hele dag... Jeg kommer også, mest sannsynlig, til å bli med på et fotball lag her nede før fotball sesongen til skolen starter, så første trening er på tirsdag :) 

Det har forresten vært veldig varmt de siste dagene, 40 grader i luften, så det er stekende i solen. Me Gusta.

Can you see it? :Helg!

Califorinia time: 09.44

Åw em geee, I'm getting americanized! I går spiste vi Donuts til frokost

Det er utrolig deilig med helg etter en uke hvor jeg har stått opp 5.30 hver dag og vært på skolen til klokken 6 om kvelden. I går var vi på en BBQ før vi dro for å se på danseoppvisningen til McKenna (eldste av barna), hun var veldig flink. Fikk også skypet litt med venner og familie i går, godt å se dere :-)

Ellers har jeg det veldig bra her nede, er veldig fornøyd med familien! Det er forresten veldig fint vær også, har ikke sett en sky på de to ukene jeg har vært i Palmdale, og det er kjempevarmt!

Også kjøpte vi cup cakes!

Bare for å misunne deg, IngridHar jeg fortalt at jeg bor midt i ørkenen? Helt serriøst.Første skoledag

California time: 20:18

I går (tirsdag) hadde jeg min første skole dag på Highland, jeg var egentlig ikke så veldig nervøs, men det var skummelt nok. Det første jeg gjorde var å gå for å hente timeplanen min (kan skrive mer om den i et senere innlegg). Så fikk jeg og en annen ny jente en omvisning på skolen, der vi blant annet fikk vite at vi begge hadde "dresscode," altså, at vi egentlig ikke hadde har lov til å ha det på oss. Etter omvisningen gikk jeg til min første time, som var matte, og jeg føler meg lost, det er ikke det at jeg ikke skjønner hva jeg skal gjøre, men det er mange rare ord. 

I lunshen så måtte jeg gå til idretts kontoret for å få papirer jeg skulle fylle ut så jeg kan spille sport her borte, og så møtte jeg Mirella (utvekslingsstudent fra Brazil) og noen andre så jeg slapp å spise lunsh alene, yey :) 

Etter skolen så hadde jeg volleyball tryout, jeg har funnet ut at jeg suger i volleyball i forhold til de som er her så jeg tviler på at jeg kommer med på noe lag, volleyball er stort her borte!

Jeg kommer hjem fra volleyballen ca 1745, så da er det tid for middag, lekser (jaaa, jeg har mye lekser og jeg har en matteprøve på fredag!!) og så går jeg stort sett å legger meg. Blir sinnsykt fort trøtt her borte!

Veldig mye opppramsing i dette innlegget, skal bli flinkere! Beklager også at det ikke blir noe bilde denne gangen, har rett og slett ikke tatt noen. 

Lately

California time: 09.56

De siste dagene har jeg vært på en BBQ med alle de andre utvekslingsstudentene i området, så det var hyggelig å bli kjent med dem, møtte også en som skal begynne på skolen min! I går var jeg i kirken, veldig annerledes enn i Norge. På kvelden dro jeg, Alissa, Peik og to brasilianere til en park for å spille/se på baseball, reglene var forvirrende, hehe. Men det gikk greit, hyggelig å finne på noe med folk.

I dag skulle jeg egentlig ha startet på skolen, men på grunn av at helsesøsteren på skolen ikke kom hjem fra ferie før i dag, så får jeg av en eller annen grunn ikke starte før  i morgen. 

Uansett så skal jeg på volleyball tryouts i dag, wish me good luck!  Jeg har aldri spilt det før så det kan bli interessant :-) I tillegg er visst girls volleyball en av de vanskeligste sportene å komme inn på her borte, så jeg forventer ikke så mye.The baseball field

Alissa

Valencia

California time: 07.39

Vi dro ikke til LA alikevel, men vi dro til en annen by som heter Valencia! Det var utrolig fint der, jeg glemte selvfølgelig å ta bilder, hehee. Hvertfall, vi dro og spiste på en italiensk restaurant, så dro vi videre til et kjøpesenter. Tror kanskje det er det fineste kjøpesenteret jeg har vært på, det var på en måte innvendig og utvendig (jeg tar bilde neste gang jeg er der). Egentlig så skulle jeg kjøpe klær jeg kan bruke på skolen og mobil, men jeg endte opp med å bare kjøpe joggesko. jæjæ who cares.

elsker dem, utrolig gode å ha på seg! 


Off to L.A.

California time: 09:03 

Nå skal vi snart inn til Los Angeles for å shoppe! Hehe, interesant å blogge om..?

Top of the Rock (New York)


Kirken

California time: 08:34 (jaa jeg våkner tidlig, jetlag..)

I går kveld var jeg i kirken her borte for første gang. Først var det en som snakket litt, så ble vi delt inn i grupper etter alder og kjønn (tror jeg). Jeg fikk møte flere som går på Highland og som har gått der før, alle sammen var veldig hyggelige. På onsdager er det ikke gudstjeneste og sånne ting, man kommer bare sammen for å snakke/gjøre ting sammen. Så vi lagde en bok, som vi kunne ha med på skolen/ skrive ting i/ bruke som dagbok, egentlig hva vi ville. 

webcam bilde 

Ja, og her borte bruker jeg bare Anne (Ann), fordi jeg synes Anne-Marte høres rart ut på engelsk, og det er komplisert. :-) Nå skal jeg snart dra til skolen for å registrere meg og velge fag, så skal jeg til legen så jeg kan spille fotball her borte! 

My new home

California time: 13:08

Dette har vært min første hele dag hos vertsfamilien. De er veldig snille og hyggelige! Vi har egentlig ikke gjort så mye, var på skolen for å bekrefte at jeg har tatt alle vaksinene jeg trengte, også har vi vært å handlet mat, hehe.

Fikk et tips fra om å legge ut bilder av rommet mitt, badet, og nabolaget så tenkte å gjøre det nå :-)

Rommet mitt


Nabolaget


Huset
Bilder fra New York City

Her kommer bildene jeg egntlig skulle ha postet i det forige innlegget 

Rommet vårt

 

St. St. Patrick´s Cathedral

Times Square

Rockefeller Center

Top of the Rock

Utsikt

 

Central Park

Little Italy

Statue of LibertyNå har jeg ankommet vertsfamilien, de er veldig hyggelige! :)

New York!

New York time: 21.48

 

Nå har jeg vært i New York siden 29.juli og det er helt fantastisk her! Elsker det! Når vi landet på fredag fikk vi tildelt rom, og jeg er på rom med Trine og Kaisa, kjempe koslige jenter :-) 

Vi har hatt guide begge dagene, så vi har sett det meste i Manhatten og Brooklyn. På lørdag var vi følgene steder: Lincon Center, Central Park, Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick´s Cathedral, Times Square, Soho, Little Italt & China Town. På søndag var vi der hvor World Trade Center var, Wall street, Brooklyn Bridge og shopping i Soho!

Internettet her på hotellet er ekstremt dårlig, så jeg legger ut bilder fra NY når jeg kommer til vertsfamilien, GLED DERE!

 

Nå er jeg kjempetrøtt, selvom klokken enda ikke er 10.. Jet lag. Planen for i morgen er å stå opp klokken 1.30 AM for å dra til flyplassen, tidlig! 

Jeg sitter på flyet om 25 timer

Nå er det bittelitt mer enn et døgn til jeg drar til USA! Dagen jeg har ventet på i over et år, dagen jeg har drømt om i 4 år... Dagen jeg kommer til å forlate alt som er kjent for så å sette kursen mot nye opplevelser, på både godt og vondt.

Visumet er i boks, visa kortet har kommet, flybilettene er her og jeg er nesten helt ferdig med å pakke! Denne dagen skal nytes med familien, det vil bli tøft å reise i fra dem. 

///weheartit

 

It is not Goodbye, it´s see you soon ♥Hvis én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen

 En rød rose for å vise kjærlighet til de pårørende, en hvit rose for å vise sorg ovenfor de omkomneFlybiletter

I går fikk jeg flybilettene mine på mail, så nå er det helt sikkert at jeg skal dra 29.juli! Jeg gleder meg sånn!! Alt virker enda mer virkelig nå, nå vet jeg når jeg kommer til å møte vertsfamilien min, og jeg vet hvor jeg skal mellomlande and so on..

Flyruten min:

Oslo - New York 29.juli

New York - North Carolina 1.august

North Carolina - Los Angeles 1.august

- Flyet mitt fra New York til North Carolina går klokken 5 AM, så jeg må nok dra fra hotellet i 2-3 tiden. hehe :)

meg, julie, mathilde

 


Ambassaden

I går dro jeg til den Amerikanske ambassaden i Oslo for å få visum. Til dere som ikke har vært der enda: belag dere på mye venting. Jeg kom 9.15 og kom ikke inn på ambassaden før 11.30. Så var det enda litt venting inne, ca 1 time, før det var min tur. Intervjuet varte i 2 minutter, det var på Norsk, ikke noe å grue seg til.

Over til noe annet, nå har jeg laget nytt design, og det har jeg laget selv! I motsetning til mitt forrige.. Er ganske fornøyd, det er veldig enkelt og det er heller ikke noen header.  Det eneste som plager meg er at jeg ikke vet hvordan jeg skal fjerne de grå prikkene til høyre. Så hvis noen vet det kan dere gjerne kommentere under :).

 


Nå er det bare 9 dager til jeg drar!

me gusta!

I og med at jeg skal til USA, 1 dollar = 4 nok

koster

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 

Idyll

barcelona

Hola chicas/chicos

Siden sist gang jeg blogget har jeg vært i fantastiske Barcelona! Spania er favoritt landet mitt på alle måter, og byen Barcelona er utrolig fin, definitivt et sted jeg skal tilbake til.  

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Nå skal jeg slappe av på båten i noen dager, så drar jeg hjem og blir i  to uker før jeg setter kursen mot USA! Håper alle har en fin sommerferie så langt :-)

highland high school

Jeg har visst hvilken skole jeg skal starte på til høsten ganske lenge nå, men jeg kan jo fortelle dere litt om den :-) Skolen heter altså Highland High School og ligger i Antelope Valley School District og byen Palmdale, om det sier dere noe. Palmdale ligger, som skrevet i tidligere innlegg, ca en time fra Los Angeles.  På skolen går det 4000 (!!) elever i følge wikipedia og maskotten er en Bulldog. Skolefargene er mørk rød, hvit og gull, om jeg ikke tar helt feil. Finner ikke noe fint bilde av verken skolen eller maskotten, så tar et bilde fra google maps, igjen..

Skolen sett ovenifra: 

<img src=

Skolen sett forfra:

vertsfamilie!

Da har jeg endelig fått vertsfamilie! :-)

Familien virker perfekt, og veldig hyggelig! Har ikke tenkt til å si så mye om dem enda, får vente til jeg har snakket med dem først. Vil ikke bare legge ut om dem lissom.. Foreldrene er ganske unge, 28 og 33 år og de har 3 barn på 6, 4, og 2 år. De bor i byen Palmdale, California (ca 1 time fra Los Angeles). Jeg gleder meg til å dra nå! 

 

Nabolaget mitt (google maps)

Image and video hosting by TinyPic

informasjonsmøte

Tenkte jeg skulle kopiere inn innlegget om informasnjonsmøtet til denne bloggen, det er jo greit å ha her. Jeg har også fått fikset designet mitt sånn at det står på norsk og ikke svensk, og ny header er på vei!

 

22.5.2011

I dag har jeg vært på et veldig informativt ?pre deparure meeting? med Explorius og veldig mange andre utvekslingsstudenter. Møtet startet egentlig 9.30, men jeg trengte ikke å være der før klokken ett siden jeg hadde tatt SLEP-testen fra før.

På møte fikk vi mye informasjon om regler, soft landing campen i NY og annen viktig informasjon. Det var også en del representanter fra USA der, som også informerte om lover i USA, hvordan amerikanere tenker, og diverse andre ting. Med på møtet var også tre tidligere utvekslingsstudenter som fortalte om sine opplevelser.

Alt i alt et veldig nyttig og fint møte. Nå gleder jeg meg enda mer til å dra!

Image and video hosting by TinyPicPernille, Maja, Stine, Ingrid, Julie, Meg (tok bilde fra pernille)

sol sol sol

Jeg gikk inn på yr.no for å skjekke værmeldingen for Palmdale, byen jeg skal bo i til høsten. Og jeg sier ikke nei takk til dette:varmt og godt :-)

tilbake

Okay, så jeg fant ut at jeg liker blogg.no best. Ikke at jeg har blogget så mye på den andre...

Har fått nytt design! Det eneste jeg skal endre er bildene i headeren, ellers er jeg veldig fornøyd. Regner ikke med at det blir  noe problem at det er litt svensk her og der.. :-)

 

Toodles

 

 

Ny blogg!

Heisann! 

Jeg har byttet bloggplattform til bloggr.no av diverse årsaker. Jeg kommer til å blogge om akuratt det samme, kanskje litt oftere, så jeg håper du velger å lese bloggen min som nå er: www.lica.bloggr.no

Du kan også følge den nye bloggen min på bloglovin Her! Hadde satt veldig stor pris på det :)

Jeg har også fått importert alle blogginnleggene jeg har skrevet her, til den nye bloggen så det blir som at jeg alltid har vært der.

Jeg kommer altså ikke til å bruke denne bloggen lenger, men jeg kommer heller ikke til å slette den i nærmeste fremtid.

 

Bisous et au revoir 


Sommeren er på vei!

I dag har det vært varmt ute! Så jeg tok med meg pledd, macen og naturfagsbøker ut på terrassen, i stedet for å sitte inne på rommet mitt. Savner den tiden da det faktisk var uvanlig å gjøre lekser i helgen. På grunn av at det var så varmt trengte jeg bare å ha på meg shorts og t-skjorte. DIGG!

BEVIS, Grunnen til at jeg viser "inne" temperaturen er fordi jeg tok den med ut i og med at den ute greia ikke virker. Regner med at den gikk litt feil, så det var ca 23 grader! 

Og til slutt, HEIA LSK !Har det vært like varmt hos dere i dag? 


Cya soon

Begynner å bli en stund siden jeg har oppdatert, men på USA fronten skjer det så og si ingen ting. Håper jeg snart for vertsfamilie, så brikkene faller litt på plass. 

Jeg blir forresten veldig overasket og glad når jeg ser at dere følger meg på bloglovin, uten at jeg engang oppdaterer! Creds til dere, så skal jeg bli flinkere til å blogge. Som jeg tidligere har skrevet, jeg svarer mer enn gjerne på spørsmål så hvis dere skriver mail-adressen deres i kommentaren (feltet) kan jeg også svare på mail. Ellers så svarer jeg på bloggen din, om du har blogg, eller i et innlegg om du ikke oppgir mail- eller bloggadresse :) 

Jeg kommer til å savne Norge

                      /// weheartit

edit: det jeg mente med overskriften var at jeg kommer til å blogge snart igjen :) Ser nå at den ikke passet helt, men det får gå.
I LOVE MCR

I helgen var jeg i Manchester med pappa for å se på ManUtd - Arsenal. Jeg har kanskje ikke nevnt det på bloggen, men jeg elsker fotball! Vi landet i MCR i ett- tiden, da var det rett til hotellet for så å dra opp til Old Trafford (hjemmebanen), der er det en Mega Store med alt du kan tenke deg av supporter utstyr. Det er også museum og mulighet for å få guidet tur der, i og med at jeg var der for 2 år siden droppet vi det denne gangen.
Litt av megastoren

Så dro vi videre til det sykeste kjøpesenteret jeg noen gang har vært på, der fantes alt av butikker, TopShop, Office, Hollister, River Island, HM, Jimmy Choo, Mulberry, Chanel (og mange andre dyre merker), Republic osv osv. Vi var der fra klokken 3 til klokken 10  - det sier litt. Inne på kjøpesenteret var det et eget område med barer, caféer, resturanter, Starbucks, KFC, Nando's, T.G.I Friday, Pizza Hut, Sushi sted, og mye mye mer. Det er nesten verdt å dra til Manchester kun for å besøke dette kjøpesenteret. Uten i fra ser det ut som et enormt palass, jeg fikk dessverre ikke tatt noe bilde av det men kan jo google det: The Trafford Centre. Tok noen bilder inne:

Den ene inngangen
Det siste bildet er ca halve 'food-courten', oppe og nede. Hvis man kjøpte mat fra subway, KFC, McDonalds o.l kunne man spise der, i etasjen over lå de fleste restaurantene. Som dere ser så er det h-u-g-e.

På lørdag var det tid for kamp og litt shopping i Manchester City Centre


Haha, mitt føste innlegg med mye bilder, og jeg er så amatør som det er mulig å bli på det å ta bilder så det får være unnskyldningen min :-) 

Questionnaire

Her er en utfordring jeg har tatt, korte og enkle svar så spør om dere lurer på noe. Føler jeg har svart på mye av dette tidligere i bloggen, men jeg trengte noe å gjøre. Tidsfordriv. Har forresten vært i Manchester i helgen, kommer ett innlegg fra Manchester i morgen.. eller no, når jeg har tid :-)

Hvor skal du på utveksling?

Antelope Valley, sør California, USA.

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med Explorius, men har egentlig ikke sååå mye med dem å gjøre i og med at jeg reiser med Select High School programmet dems.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Så langt er jeg veldig fornøyd med plasseringen, håper selvsagt at jeg får en god familie. Krysser fingrene!

Har du fått vertsfamilie eller gjort stats/regionsvalg?

Jeg har kommet til Antelope Valley, det var første valget mitt (hadde 3 valg).

Skal du på forberedelses leir?

Ja, New York!

Hva gleder du deg mest til?

Menneskene, skolen (faktisk), shoppingen men aller mest, familien og vennene jeg kommer til å få der borte.

Hva gruer du deg mest til?

være borte fra venner og familie såpass lenge og skolen (haha)

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Ja ! jeg har allerede bestemt meg for å spille fotball der nede, i og med at fotballsesongen bare er fra november til mars har jeg lyst til å prøve, basket, volleyball, track/cross country. Har ikke bestemt meg enda, kommer ikke til å bestemme meg før jeg kommer dit, er så klart åpen for annen sport også :)

Hva kommer du til å savne mest?

Standard svar : familie og venner. Kommer nok også til å savne norsk vann, vinteren, sommeren og alt det andre jeg har i livet mitt hver dag.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen din?

vet ikke

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i vertslandet ditt.

Hawaii, New York, Las Vegas, Road Trip

Tror du dette blir et bra år?

Det blir hva du gjør det til, så ja! :-)

 

Kids in America

 

Random :) :) :) :) 

 

Bonsoir


Designet mitt er fortsatt ikke helt slik jeg vil ha det, men det får gå. Jeg skal prøve å fikse det til uka. Headeren er også bare midlertidig, jeg brukte omtrent 2 minutter på den, så er det sakt.

I morgen starter skolen igjen, kipt. Har vært veldig delig å ha denne uken fri. Har fått slappet ordentlig av og vært med venner - som jeg skrev at jeg skulle i innlegget da vinterferien startet. Har ikke fått vite noe mer om utveksling, men jeg forstår at det tar tid. På den andre siden er jeg veldig utålmodig, og kunne gjerne fått vertsfamilie snart!

Nå skal jeg kose meg med hundre franskgloser, neida.. det er bare 83(!!). Siden jeg aldri har lagt ut 'real-life'- bilder så legger ved noen bilder fra da jeg var i byen med Mathilde og Pernille.

Medalje sermoni

Meg, Mathilde

Meg, Mathilde

 

Design

Holder på å endre designet - så det vil nok se ganske rotete ut en stund.

Vinterferie


Endelig vinterferie ! Nå blir det deilig å sove lenge, slappe av og være med venner. Hva er planene deres? Dette innlegget ble veldig kort så jeg legger ved en video (fant ikke musikkvideo til denne sangen...), jeg personlig syns at denne sangen er veldig fin, jeg blir aldri lei av den heller.

Los Angeles skyline

Antelope Valley

Nå har jeg lest enda mer om Antelope Valley! Det virker som et veldig bra sted, det bor rundt 500,000 mennesker der, noe som vil si at det er ganske stort - men ikke for stort. I brosjyren står det "Seperated from the city (LA) and coastal towns by the San Gabriel Mountians and just touching the southwest rim of the Greater Mojave Desert" Videre står det at det derfor er mulighet for å stå på ski/snowboard om vinteren, men at det er forholdsvis varmt.

Skolen starter 8.august som vil si at jeg får 2 uker kortere sommerferie enn dere i Norge, men til gjengjeld får jeg sommerferie 25.mai. Det er godt å varmt der med en snittemperatur på 15 grader i Januar og hele 36 grader i august! Er det noen andre som vet hvor dere skal ?

Vet egentlig ikke hvor interessant det er for dere å vite dette.. anyways, i dag tok jeg den andre hepatitt B sprøyten, noe som vil si at jeg ikke skal ta sprøyte før til juli(dose 3), men jeg må fortsatt til a-hus/ullevål for å ta røntgen av lungene.. Jeg sa forresten at jeg skulle fikse på designet, men det må vente fordi jeg ikke har noen bilder å bruke til headeren.

Tilslutt, noen bilder fra Antelope Valley: 

California here I come !

 

Jeg er så glad at jeg ikke klarer å sitte stille! Jeg har nemmelig fått skoleplass i USA. Og jeg fikk første valget mitt, Antelope Valley School District som ligger nordøst for LA i California!

Hvis noen lurer på hvor det ligger:

Antelope Valley ligger i Los Angeles County (grått område nederst på bildet). En county er på en måte et fylke..

Og i LA county, ligger Antelope Valley her (oransje området), har hørt at det tar ca 1 time med bil til 'downtown LA'.. tviler, haha...:Sikkert mye skrivefeil og dårlig grammatikk i dette innlegget, men jeg er så sinnsykt glad at jeg ikke orker å rette. hehe.

Nytt

Jeg fikk mail av explorius i går der det sto at alle som har tatt BCG vaksinen ta røntgen av lungene sine. Grunnen er at de i USA skal vite at man ikke tar med tuberkulose inn i landet. Jahaaa, da hadde det egentlig vært bedre å ikke ta vaksinen... Jeg syns det er unødvendig at jeg må ta meg fri fra skolen for å dra til Ullevål for å ta røntgen, når jeg allerede vet at jeg ikke er smittebærer av tuberkulose, eller at jeg har det. Men det går vel greit :) hehee

Hvis noen lurer på hvorfor jeg må ta røntgen er det fordi, ca tre dager før man tar BCG vaksinen tar man en TB-test som gir utslag om man har tuberkulose viruset i seg. Om den viser negativt, som den gjør på så og si alle, kan man ta BCG vaksinen. Og som alle vet: når man tar en vaksine får man viruset fra sykdommen i seg. Når da organisasjonen krever at man tar en TB-test, før man drar inn i USA, vil den slå positivt ut og da må man dra å ta røntgen av lungene.

Over til noe annet, i kveld skal jeg spille Kurland VinterCup, som er en inne-fotballcup om ni fattar? Vet ikke om jeg gleder eller gruer meg i og med at kondisen min suger.

Ellers så gleder jeg meg til å dra til USA, drar i August så det blir bra! Til dere som vil følge meg på bloglovin så har det skjedd noe med designet som gjør at man må klikke seg inn på et innlegg for å se "bloglovin-follow-knappen," hadde vært kjekt om dere gjorde det. Og ja, jeg skal bli mye flinkere til å oppdatere, lover! Skal også få fikset på designet snart, er ganske lei av det.
Har dere noen tips som vil gjøre meg til en bedre blogger? :-)

Barcelona

 

Hva skjeeer a? Lenge siden sist

ja.

 

På utvekslingsfronten skjer det absolutt ikke noe, sjekker mailen min hver eneste dag i håp om at det ligger en mail fra explorius der. Ikke at de er treige, eller ikke gir nok informasjon, det er jo tross alt bare en uke siden jeg sendte inn søknaden, hehe, utålmodig much...?

Over til noe annet som ikke er fult så relevant på en utvekslingsblogg, men shit au. Jeg skal til Barcelona i sommerferien !! Gleder meg veldig veldig veldig mye, har alltid hatt lyst til å dra dit, så det blir bra.

Okay, det eneste jeg faktisk vet om Barcelona er at det er varmt der, de har bedre shopping enn Norge (som alle andre land), det er en stor kirke der (som jeg ikke har noe stort behov for å se), La rambla - kjent gate med butikker(?), det er starbucks der, hehe og camp nou. Det er perfekt for deg som vil ha en storby- og badeferie på en gang ! 

Ferdig !

 

På tide med et nytt innlegg! Siden sist gang (mandag) er jeg nå helt ferdig med søknaden og skal bare scanne inn de siste arkene og sende dem til Explorius. Veldig deilig å være ferdig med den, satser på at de har all informasjonen de trenger så jeg slipper å få den i retur enda engang. Jeg har også endret Scool District listen min. Den ser nå slik ut:

  • Antelope Valley, sør i California, i nærheten av LA. Dette har vært førstevalget mitt hele tiden.
  • Alameda, San Francisco. NY, fant ut at jeg heller ville bo sør enn i Chicago
  • Phoenix, Arizona. Var egentlig andre valget mitt.

 

Fikk forresten et spørsmål fra Karianne som jeg tenkte å svare på.
Okai, dette er egentlig litt flaut, men jeg har aldri fått så dårlige karakterer som det jeg har nå. Ikke at det er sååå dårlig, men det er dårlig til å være meg. Og jeg vet egentlig ikke hva som har skjedd, i og med at jeg syns jeg har jobbet mye med skole og lekser så jeg skal skjerpe meg betraktelig dette halvåret! Nok unnskyldinger.

Jeg fikk tre 3'ere, i Engelsk (jaaa, jeg vet.. Bra jeg skal til usa neste år. haha), i Fransk 2 og i Geografi. Dette er alle fag jeg hadde 5'er i på ungdomskolen, så ja dere skjønner kanskje hvorfor jeg er irritert? Jeg gikk ned fra 4,6 til 3,8. Jeg har faktisk ikke sakt i fra om dette til Explorius, men det burde jeg nok gjøre snart.

Lykke til med å søke og alt som hører med, Karianne! Og til alle andre som skal reise, så klart.  Det er bare å stille spørsmål, jeg vet hvor viktig det har vært for meg så jeg svarer med glede!

Vaksinering

Hei hei!

Først av alt, beklager for lite oppdateringer her. Skjer ikke så mye på utvekslingsfronten nå fortiden, går bare å venter egentlig. Ellers er jeg ganske opptatt med skole, fotball og venner. I dag har jeg vært på vaksinekontoret for å ta Hepatitt A/B vaksinen. Jeg er egentlig litt redd for sprøyter, men hun som jobbet der var utrolig flink, så nå gruer jeg meg ikke til neste gang! Hvis noen lurer på om den var vond, så er svaret: NEI. Eller, det er lenge siden jeg har tatt vaksiner, men at armen er litt øm er vel helt normalt. Vaksinen skal man ta tre ganger, mellom den første og andre gangen skal det gå en måndte og mellom den andre og tredje gangen skal det gå hele 5 måneder. Det vil si at jeg rekker det akkurat, så jeg anbefaler dere som enda ikke har startet på vaksineringen å starte nå!

Haha, tar bare bilder fra google, men jeg skal skjerpe meg! (Har vel noe med at kameraet mitt suger. Tar like gode, eller burde vel si dårlige bilder som den forgje mobilen min..

Jeg skal ønske meg nytt kamera til bursdagen min som er i mars. Hvilket kamera syns dere jeg burde kjøpe? Vurderer speilrefleks, men det er så stort, kan kanskje bli tungvindt å ta det med overalt?

Twenty-eleven

 

GODT NYTT ÅR!

Håper alle hadde en fin inngang til 2011, det hadde hvertfall jeg! Nå kan jeg endelig si "i år drar jeg til usa!" Det er litt skummelt å tenke på, i og med at jeg kommer til å reise fra ting, tradisjoner og venner som jeg alltid har hatt, samtidig gleder jeg meg til å oppleve Thanksgiving, Amerikansk Jul, Spring break, homecoming, prom og alt det andre USA har å tilby. Fra 2010 sitter jeg igjen med gode venner, nye venner og ikke minst gode minner!


An optimist stays up until midnight to see the new year in. A pessimist stays up to make sure the old year leaves.

- Billy Vaughn

 

28.des.2010

Hehe, prøve å skjønne bloglovin...

Hvis dere vil følge bloggen min på bloglovin, klikk på ikonet på siden -> :)

 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2209279/pa-utveksling-i-usa-20112012?claim=tr696hnn3m3">Follow my blog with bloglovin</a>

 

Update

Sånn, nå fikk jeg endelig tid til å skrive litt på bloggen. Jeg kan jo starte med å presentere meg litt, jeg heter da Anne-Marte og bor i Løreskog  som ligger midt i mellom Lillestrøm og Oslo. Her går jeg 1.klasse studiespesialisering på Løresnkog vgs.

Jeg skal reise til USA med Explorius, og jeg skal reise med noe som heter Select High School som vil si at jeg kan sette opp tre ønsker for hvilke skoledistrikter jeg vil begynne på.  For eksempel så skriver jeg ikke opp stater, men skoledistriktet i den staten. På denne måten er det mye lettere for meg å få de fagene jeg må/vil ha i USA og hvilke sport jeg vil drive med. Min 'ønskeliste' er:

  • Antelope Vallet, sør i California, i nærheten av Los Angeles
  • Phoenix, Arizona
  • Chicago, Illinois

For noen dager siden gikk jeg inn på hjemmesiden til en av skolene jeg kan ende opp på, og der var skolestarten, i år, 9.august?! Trodde ikke de startet før i slutten av august/september jeg.. Hehe, nedtur...

Når det kommer til søknaden, så må dere som ikke har begynt belage dere på mye papirarbeid. Trodde egentlig at tidligere utvekslings elever har overdrevet når de har snakket om søknaden og hvor mye papirarbeid det var, den gang ei. Jeg brukte ca 4 uker på å fylle ut alt, så for en uke siden fikk jeg en mail hvor det sto at alle lærerne mine måtte skrive hvor mye vi har jobbet med hvert kapittel i læreboka, ehe, okay? Virker ganske unødvendig, men jeg får vel gjøre det (tror dette er spesielt for dem som reiser med Select High School).

GLEDER MEG !

Noen so vet hvordan man får stort profilbile? :)

USA

Hei hei !

Jeg heter Anne-Marte og går i 1.klasse på videregående skole. Neste skoleår skal jeg tilbringe i utlandet, nærmere bestemt USA. På denne bloggen kommer jeg til å skrive ned tanker og opplevelser om det å være utvekslingsstudent og tiden før man reiser. For de som lurer så reiser jeg med Explorius. Dere kan gjerne stille spørsmål om ting dere lurer på :)

Det kommer snart et innlegg med mer informasjon om organisasjonen, søknadsprosessen, statsvalg osv.

Jeg burdet vel egentlig hatt et bilde av megselv her, men jeg har rotet bort laderen til pcen så jeg får bare brukt macen...

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

hits